Нова ТВ Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки

...
Нова ТВ
Жена, издирвана от полицията, завлича туристи с фалшиви почивки
Коментари Харесай

Измамница завлича туристи и ги праща несъществуващи хотели по морето

 Нова ТВ Жена, търсена от полицията, завлича туристи с подправени почивки на морето. Тя събира пари и праща хората на несъществуващи адреси.

Елка Николова се търси от софийската, пернишката и варненската полиция. Тя обещавала на клиентите си нощувки в жилища и хотели по цялото Южно Черноморие. Вземала половината пари, след което изчезвала. Хората обаче разбирали чак на място, че са излъгани. Жената е разследвана и за доста други измами. Има и присъди.

Една от жертвите на измамата описа своята история пред Нова телевизия: " Видях публикация в интернет. Офертата беше хубава и взех решение за звънна. Николова оферираше къща за посетители " Елена " в Ахтопол. Цената беше 100 лв. дневно за четиричленно семейство. Каза, че вилата се намирала на морето. "

След 6 дни ангажименти по телефона, измамничката убеждава да й бъде изпратена част от сумата.

" Преведох 289 лева, което е 50% от цената на 6-дневната ни отмора. Стигнахме до указаното място в Ахтопол, само че там се оказа, че няма постройка, няма никой. На улица " Вита 10 " няма нищо. Има една гола поляна ", споделя излъганата, която пожела да остане анонмна.

Питала в най-близкия магазин за адреса. Там й споделили, че е десетата, която търси къща на това място.

" Жената има доста подправени профили във Фейсбук. Представя се за Елка Николова или Елена Николова. Снимките, които демонстрира, са откраднати от разнообразни хотели ", показа още жертвата на схемата.

Семейство  Георгиеви от Пловдив също са завлечени с пари от Елка Николова. В началото на август отиват с децата си в Ахтопол и се натъкват на същата гола поляна.

" Преведохме половината от сумата, която възлизаше на 562 лева Обясних й, че сме с дребни деца и за първи път потеглям по този начин " на сляпо ". Тя сподели, че няма проблем. В момента, в който пристигнахме, всичко се оказа фалш. Хората ни споделиха, че такава жена, такава улица въобще няма ", споделя Георгиев.

Мнимата собственичка Елка Николова се оказва остаряла познайница на полицията. Осъждана е и против нея има десетки досъдебни производства - за измами с почивки, заеми, импорт на коли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР