Нова твИсторическо събитие в Космоса.Японският магнат, неговият асистент и руски

...
Нова твИсторическо събитие в Космоса.Японският магнат, неговият асистент и руски
Коментари Харесай

Японците влязоха в МКС

Нова тв

Историческо събитие в Космоса.

Японският магнат, неговият помощник и съветски космонавт ще прекарат 12 дни на МКС

Екипажът на Международната галактическа станция посрещна милиардера Юсаку Маезава и останалите космически туристи, които излетяха преди ден в Космоса с съветската ракета „ Съюз МС-20 ”, пилотиран от космонавта Александър Мисуркин, съобщи Нова.

Тримата туристи се причислиха към екипажа на МКС на борда на Станцията. Магнатът в региона на онлайн модата Маезава и неговият помощник по производството Йозо Хирано излетяха от Русия космодрум Байконур в Казахстан в 07:38 ч. по Гринуич. „ Мечтата се сбъдна ", написа магнатът в Twitter.

Милиардерите Илон Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън направиха пробив в комерсиалните туристически полети тази година, навлизайки на пазар, който Русия желае да отбрани.

След като се скачи с модула „ Поиск " на съветския сегмент на МКС, триото ще прекара 12 дни на станцията. Японските туристи възнамеряват да документират всекидневието си на борда на МКС, с цел да го споделят в известния канал на Маезава в YouTube.

46-годишният милиардер си е сложил 100 задания, които би трябвало да извърши по време на престоя си на борда, сред които осъществяване на шампионат по бадминтон в орбита.

МКС е дом на интернационален екипаж от 7 души, сред които двама съветски космонавти и един японски астронавт.

Маезава, който е галактически запалянко, възнамерява да вземе със себе си и 8 души на задача към Луната през 2023 година, ръководена от SpaceX на Мъск. Той и неговият помощник ще бъдат първите частни японски жители, които ще посетят космоса, откакто журналистът Тойохиро Акияма пътува до галактическа станция „ Мир " през 1990 година
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР