Нова тв Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще

...
Нова тв
Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще
Коментари Харесай

Северното Черноморие било пълно заради по-малкото застрояване

 Нова тв Едва 20 на 100 от леглата в Шабла ще останат празни през тазгодишния летен сезон, съобщи Българска национална телевизия. Морската община е любимец за отмора на българи и румънци. Въпреки опцията противоепидемичните ограничения да бъдат удължени, в Шабла чакат добър туристически сезон.

Нашенци доста постоянно избират северното ни Черноморие поради дългата плажна линия, красивите дюни, тишината и неналичието на презастрояване. " Шабла, Крапец, Езерец са все дестинации, в които по мои наблюдения се усилват клиентите ", разяснява Николай Александров, който е притежател на туристическа база.

През последните 5-6 години туристическият отрасъл в морския град разчита главно на българи и румънци през лятото. Тази крайбрежна част е желана и от доста хора с по-ниски финансови благоприятни условия.

По думите на Александров в Шабла има бунгала, където четиричленно семейство може да летува за 20 дни дневно. Интересът към мястото остава извънредно огромен и поради проведеният туризъм от чужбина. " Имаме информация, че текат записвания, че постоянните клиенти, които посещават местата за настаняване, ще дойдат и тази година, тъй че може да се чака най-малко 70-80% претовареност ", заключи кметът на община Шабла Мариян Жечев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР