Нова тв Една от първите осъдени у нас за източване на

...
Нова тв
Една от първите осъдени у нас за източване на
Коментари Харесай

Осъдена за криптовалута бизнесдама: Не съм лош човек

 Нова тв Една от първите наказани у нас за източване на криптовалута приказва пред Нова тв. Преди дни бизнесдама от Пазарджик получи година условно след съглашение със Специализираната прокуратура. Тя беше наказана за сговор за източване на виртуална валута на стойност над 1 милион лв..

" Винаги съм се стремила да бъда почтен и почетен човек, да съблюдавам разпоредбите и закона. И това че се е случила тази неточност в моя живот - не ме прави неприятен човек ", показа наказаната бизнесдама Милена Митева.

През 2018 година дамата от Пазарджик попада в полезрението на отдел " Киберсигурност " в ГДБОП. Поводът – сигнал от полска платформа. Разследването против Милена Митева и други двама мъже е за източване на криптовалута.

" Част от нашите обвинени са употребявали сметките, имайки паролите и името за вход в съответния акаунт. Така, посредством няколко потвърждавания на транзакции се е получило по този начин, че те са получавали, посредством голям брой кликвания, голямо количество футурокойни ", изясни прокурорът от Специализираната прокуратура Милко Първанов.  

Бизнесдамата е употребила непознати профили, с цел да резервира самоличността си. Признава се за отговорна. Така получава година условно, санкция от 6 000 лв. и пробация.

" Не мога да кажа по какъв начин ще се развиват виртуалните валути. Това е нещо ново, една нова технология. Да, някои хора имат вяра, че това е нов модел на разплащателната система и финансовия свят. А други са скептични ", добави Митева.

От прокуратурата споделят, че на процедура са предотвратили вредите за полската компания. " Иззетата криптовалута, налична в сметките, беше възобновена на полското сдружение. Около 3,5 млн. лв. ", разяснява Първанов.

Преди години Милена Митева е била претендент за народен представител и общински консултант - без триумф. Заради това следствие е прекарала седем месеца зад решетките. След това взема решение да учи право.

" Милена Митева е една средностатистическа жена, която живее в Пазарджик и се занимава с частен бизнес ", разказва се тя.

По данни от Търговския указател дамата е притежател на две компании. Едната от тях е в несъстоятелност. Сега обаче паниките ѝ са ориентирани другаде. " Почувствах се смутена освен по тази причина, че моите три имена бяха упоменати в медийни изявления. Мои персонални фотоси по бански попаднаха в някои медии ", сподели Митева.

Делото против другите двама мъже, упрекнати с бизнесдамата, продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР