Нова тв Честито може да е само за новата позиция. Поемането

...
Нова тв
Честито може да е само за новата позиция. Поемането
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Демокрацията не е заплашена, изпитвам известен страх

Нова тв Честито може да е единствено за новата позиция. Поемането на поста обаче бе предшествано от доста кавги. Това съобщи в ефира на "Събуди се " по Нова тв новият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя бе гласувана за поста, откакто Димитър Главчев подаде оставка и се отдръпна от поста поради скандал с Корнелия Нинова.
"Бях с Борисов, Цветанов и Главчев и говорихме по какъв начин би трябвало да постъпим. После пристигнаха и представители на другите политически сили. Тогава усетих, че господин Главчев ще постъпи държавнически и ще напусне поста. Той е добър ръководител и има нужните качества. Ситуацията, в която се намирахме, беше много комплицирана и той постъпи държавнически ", сподели тя. 

"Не е добре опозицията да отсъства от залата. Посещението във вторник се прави 6 седмици преди началото на всяко председателство. То е доста значимо. Беше обсъждано онази заран, че не може да влязат в празна зала ", сподели Караянчева.

"От началото на това Народно заседание има доста напрежение, прекомерно доста персонални нападки и просташки език. За това въпреки всичко се упрекваме и ние като управление, както и всички народни представители. Личните нападания водят тъкмо до това, което се случи. Може би от насъбраното напрежение Главчев не съумя да овладее обстановката ", съобщи председателката на Народното събрание. 

"Демокрацията не е застрашена, както се пробва да внуши опозицията и оставката на господин Главчев го потвърди. Мога да се оправям със обстановки, не желая да има брутални изявления и да се постанова да взимам съществени ограничения и да карам някой да напуща залата. Поведението ни в Народното събрание е образец за държание в обществото. Там сме изпратени от българските гласоподаватели и би трябвало да покажем почтено държание. Трябва да предложим политики, които да работят в интерес на жителите ", сподели Караянчева. Тя не скри, че изпитва прочут боязън от новия си пост. 

"Нямах време да размисля. Много обезпокоени са моите хора в Кърджали. И желая да кажа, че няма да ги не помни ", показа Караянчева и очите й се насълзиха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР