Нова тв Частна клиника във Варна поиска 530 лв за преглед!

...
Нова тв
Частна клиника във Варна поиска 530 лв за преглед!
Коментари Харесай

Частна клиника във Варна поиска 530 лева за преглед от чужденец

 Нова тв Частна клиника във Варна изиска 530 лева за обзор! 19-годишното момче идва в медицинския център на 26 юли вечерта. Бил със свои другар и се оплаквал от остра болежка в ушите.

" Бяха англоговорящи от ЮАР. Единият говореше на негоден български ", спомня си доктор Оксана Мокан  - експерт уши нос и гърло и съсобственик на медицинския център. Тогава на промяна е доктор Мокан. Специалист уши нос и гърло и съсобственик на частния център. Именно тя преглежда момчето.

" Казах им, че това е частен медицински център и би трябвало да си заплатят. Казах им, че 170 лева нощен обзор и оттова нататък зависи от услугата и им демонстрирах ценоразписа ", твърди доктор Мокан.

След като по думите на лекарите, подписал документа, пациентът бил прегледан. Дадена му е и фактура. От нея излиза наяве, че, момчето е заплатило и 150 лв. за промивка на уши.

" Това не е по никакъв начин лесна операция. Промивка се прави от експерт. Не може всеки да я прави. Има риск да се спука тъпанче ", изясни доктор Мокан.

50 лв. пък костват консумативите, против 100 лв. му е отстранено непознато тяло от ухото, а 40 лв. е изписването на рецепта. 

Докторите в частния център обяснявали на всеки пациент къде може да отиде, в случай че желае безвъзмездна лекарска помощ. Когато са чужденци обстановката била по-сложна.

" Въпросът е честен. Ако в този случай частният кабинет е единствена опция, тогава въпросът е за какво услугата коства толкоз доста. Дали е редно? Въпросът е честен ", изясни Ани Бонева от Център за отбрана на правата в опазването на здравето.

От частния център пък са безапелационни, че моралът не липсва. Не единствено тъй като всичко било законно, а и тъй като имали контракти с разнообразни застрахователни компании.

От Агенцията за медицински контрол са обяснили пред Нова, че правят непрекъснати инспекции на медицински услуги по Черноморието и се самосезират, когато е належащо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР