Нова тв Белодробното отделение на болницата в Кърджали е затворено за

...
Нова тв
Белодробното отделение на болницата в Кърджали е затворено за
Коментари Харесай

Лекарка пипна COVID-19, зарази 11 души, а после излъга

 Нова тв Белодробното поделение на болничното заведение в Кърджали е затворено за стерилизация, откакто са открити 11 нови позитивни проби за COVID-19. Всички новозаразени са контактни на лекарка от " Пирогов ", която излязла в отпуск и отпътувала за Черноочене.

Седмица по-късно се подложила на PCR-тест, който потвърдил, че е притежател на ковид. До оня миг обаче дамата контактувала с извънредно доста хора и дори била на посещаване в локалната болница, с цел да се види с някогашните сътрудници.

След слагането на диагнозата още предишния петък здравните управляващи почнали да изследват контактите на лекарката. Първоначално тя декларирала, че не се е виждала с никого и отказала да уточни къде тъкмо е ходила.

В последна сметка инфектирани се оказали нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти. Един от всички болни е починал.  " Тя се е тествала по лично предпочитание, може би по условие на лечебното заведение. Първоначално споделя, че не е имало контакти. След това разбираме, че е имала такива. Упрекът към нея е за бавното подпомагане ", сподели регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев.

" Тя не е дала точна и ясна информация за контактите си. Затова е направено писмо, което ще бъде изпратено до прокуратурата ", каза шефът на РЗИ-Кърджали доктор Виктор Кирчев пред Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР