Нова твСитуацията граничи с абсурда, коментира Иван Радев от АЕЖТази

...
Нова твСитуацията граничи с абсурда, коментира Иван Радев от АЕЖТази
Коментари Харесай

Защо задържаха разследващ екип край Радомир?


Нова тв

" Ситуацията граничи с парадокса ", разяснява Иван Радев от АЕЖ

" Тази история ми наподобява като превишаване на пълномощия ". Toва съобщи за " Здравей, България "  Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика, след като  двама публицисти бяха арестувани от полицията в поле край Радомир.

Димитър Стоянов от " Биволъ " и румънския публицист Атила Биро споделят, че били там, с цел да документират унищожаването на документи, които съгласно тях доказват източване на еврофондове, предава Нова тв.

Чернева посочи, че случилото се показва България в неподходяща светлина в миг, в който има страни в Европейски Съюз, които работят против свободата на словото. По думите й за България е доста значимо сега да остане отвън тази група. 

" Случаят демонстрира съществени дефицити в работата на Министерство на вътрешните работи. От една страна, във вътрешната връзка на Министерство на вътрешните работи, в връзката с обществото. Фактът, че те са арестувани, а след това на най-високо равнище се споделя, че не са били арестувани. Цялата обстановка в действителност граничи с парадокса ", коментира Иван Радев от Асоциацията на европейските публицисти в България. 

" При състояние, че има заповед за задържане, да приказваме, че няма задържане, най-мекото, което може да се каже, е че това е лъжа. А в действителност думата е неистина ", добави той. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР