Нова тв ще се раздели с голяма част от новинарското

...
Нова тв ще се раздели с голяма част от новинарското
Коментари Харесай

Новинарският канал на NOVA стартира на честотите на Канал 3

Нова тв ще се раздели с огромна част от новинарското си наличие, което ще бъде отделено в различен канал, заяви ръководителят на малкия екран Ива Стоянова. Нова, от своя страна, ще стане с развлекателен профил.

Днес в утринния блок " Здравей, България " Стоянова разяснява, че каналът NOVA News е основан поради нарасналото търсене на информация от аудиторията през миналата година. Технически и кадрово е квалифициран за към месец от работещите в Нова. Каналът предлага новинарски излъчвания на всеки час, независими излъчвания, както и предавания онлайн на всички събития, които вълнуват доста хора. Първата емисия е в 10:00. Сутрешният блок ще върви редом по двата канала.

От старта ѝ като национална ефирна телевизия до момента новините и публицистиката бяха неизменима част от наличието на Нова. Телевизията се трансформира в един от главните осведомителни източници в страната. В последните години обаче доста от знаковите лица бяха принудени да изоставен или си потеглиха по лично предпочитание, като доста от тях намекнаха за ограничение на публицистичната независимост.

Голямата смяна в малкия екран става малко преди каналът да смени още веднъж притежателите си единствено в границите на две години. Този път покупател е United Group - американска компания, която има и БТК.

„ Не е загадка, че братя Домусчиеви подписаха прелиминарен контракт за продажба с „ Юнайтед груп ". Ако той бъде утвърден от всички регулаторни органи в страната, ще има промяна на собствеността. Вярвам, че с вярата и желанието за развиване на този голям вложител ще продължим да растем. Надявам се и ние да оправдаем доверието ", сподели Стоянова в " Здравей, България ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР