Нова твОт утре ще бъдат заделени 20 милиона лева, които

...
Нова твОт утре ще бъдат заделени 20 милиона лева, които
Коментари Харесай

Министрите са на живо: Да се удължат сроковете за плащане на данъци предлага кабинетът

Нова тв

„ От на следващия ден ще бъдат заделени 20 милиона лв., които ще бъдат употребявани за в допълнение заплащане на медицинския личен състав. Средствата, които са заделени, ще се употребяват и за обезпечаване на безвредни условия на труд, превоз до болничните заведения на хората, които са под карантина ", добави общественият министър Деница Сачева. 

„ Ще подсигурим и общините. Към момента патронажната грижа обгръща 43 000 поданици. Към момента обществените служащи в цялата страна разнасят храна и дезинфектанти. Преди няколко часа доставихме храна в комплекса за слепи  в жк. ”Люлин ” в София. Утре ще обявим всички документи, чиито период на годност ще бъде продължен. Ще представим и законодалента смяна - пенсиите да бъдат преизчислени служебно. Молим хората да не вървят до офисите на Национален осигурителен институт. Имаме телефон за справки ”, сподели още Сачева.



„ Чуват се доста гласове от страна на представители на бизнеса за вероятните ограничения от страна на държавното управление за намаляване на влиянето на рецесията. Най-засегнати са комерсиалните обекти, заведенията за хранене, нощните заведения и баровете. Ще предложим няколко бързи ограничения в подтекста на едномесечния период на изключително състояние. Те биха могли да смекчат натиска върху засегнатите бизнеси. С Българската банка за развиване ще предложим ограничения за обезпечаване на ликвидна поддръжка ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов. 

„ Днес се организира първа среща сред представителите на обособени политически партии по отношение на рецесията. За страдание, някои от тях не можаха да участват. Утре при министър Караниколов ще заседава Икономическият съвет, в който са включени и представители на работодателите. Добрата вест е, че имаме запаси, които при една застоялост могат да бъдат изчерпани. Коментирахме всички планове, които са по-дългосрочни и могат да изчакат. Това, което желая да предложа, е тези, които са наранени и имат желание да редуцират чиновници - да не го вършат, а да аплайват пред Агенцията по заетостта ”, уточни Горанов.

„ Нека обобщим – ликвидна поддръжка през Българската банка за развиване и даване на опция на засегнатите да аплайват за субсидиране на 60 % от възнагражденията на техните чиновници за интервал от 1 месец ”, сподели още финансовия министър.

„ Ще предложим две краткосрочни ограничения – удължение на периода за годишното счетоводно привършване и представянето на годишните финансови доклади и заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане. Предлагаме този период да бъде продължен доникъде на годината – 30 юни. Ще предложим и удължение на периода за заплащане на локални налози и такси с отстъпка, защото той изтича в края на месеца и това е причина за скупчване на доста хора на място ", сподели още Горанов. 

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР