Нова тв Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента

...
Нова тв
Към момента, в който съм декларирал, че ползвам апартамента
Коментари Харесай

Горанов приел апартамент от кръстника си заради земетресение

Нова тв " Към момента, в който съм заявил, че употребявам жилището на Иван Сариев, аз съм решил, че това не е спор на ползи, само че в случай че Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество се произнесе в различен смисъл, ще си нося следствията ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " по Нова тв финансовият министър Владислав Горанов. Повод е инспекцията на прокуратурата за първокласен апартамент, който той употребява дружно със фамилията си безплатно. Жилището е в комплекс, строен от Братя Домусчиеви, а притежател на парцела е кръстникът на Горанов.

" Нека стартираме от това, че жилището, което населявам, не е мое. През 2012 година, помните, имаше едно огромно земетресение, което раздруса Перник и стигна до София като влияние. Тогава дружно с моето семейство живеехме на висок етаж (10-и) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца, ни накара да се възползваме от предлагането на кръстника ни – моя и на моите деца Иван Сариев. Жилището е закупено от него с капиталова цел, всички сметки за използването на жилището заплащах аз и сега, в който се промени закона и трябваше тези обстоятелства и условия да се заявяват, аз доста мислих дали в действителност това съставлява проблем за мен. В края на краищата тази преценка ще бъде направена от Антикорупционната комисия ", коментира Владислав Горанов.

На въпрос по какъв начин ще разяснява упованията на хората, че нормално този, който дава нещо безплатно, чака да получи нещо, Горанов отговори, че връзките му с Иван Сариев са от преди той да заема обществени длъжности.

" Нека да се изследва – в случай че няма извоювани публични поръчки, в случай че няма особено третирани компании от страна на приходната администрация, по какъв метод съм попаднал в спор на ползи. Защото в противоположен случай като финансов министър, който управлява едни от най-големите администрации в страната, и то свързани с целия стопански живот, аз би трябвало да се затворя като аскет някъде и да не се виждам с жив човек ", каза още Владислав Горанов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР