Нова тв 2-ма мъже са починали - пациенти на 68

...
Нова тв 2-ма мъже са починали - пациенти на 68
Коментари Харесай

Мощен взрив в Пирогов, има срутена стена и жертви!

 Нова тв 2-ма мъже са умряли - пациенти на 68 и 55 години. Уведомени са околните на умрелите, 32 души са изведени от Вътрешното поделение на " Пирогов ". Пряко заплашен е бил животът на към 80 души. Това съобщи министър Кирил Ананиев на брифинг за пожара, който взе 2 жертви в столичната болница. Пожарът в УМБАЛСМ " Пирогов “ е сподавен дефинитивно, няма заплаха за пациентите. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

" Предприети са нужните ограничения, с цел да ограничим вредите от пожара в болничното заведение. Има двама починали. Другите са евакуирани няма заплаха за тях “, уточни той. По думите му не става дума за терористичен акт. " Работим сега по определяне на аргументите на случая. Текат процесуално-следствени дейности под управлението на Районната прокуратура. Работим и по версията за гърмеж на кислородна бутилка “, сподели още Маринов.  " Експертизите ще покажат повода за пожара. Вторичните вреди се показват в това, че в резултат на пожара има срутена стена. Колегите от пожарната обясняват механизма, по който е зародил пожара “, уточни Маринов.

По думите му се обезопасява мястото, с цел да се подсигурява сигурността на пациентите. " Създадена е нужната организация. Бързата интервенция на екипа на " Пирогов “ и на пожарната са понижили вредите. Срутването не заплашва активността на болничното заведение и постройката. Контролираме обстановката на място “, сподели още министърът. Изясняват се аргументите за пожара, всички пациенти са в положително положение. Това сподели заместник-директорът на " Пирогов “ проф. Николай Габровски. " Голяма част от болните в отделението, в което е зародил пожара, са на кислородна терапия, тъй че там е обикновено да има нараснали равнища на О2. Най-важното е, че при съществуване на близо 100 души в тази постройка всички все още са в положително положение “, уточни той.

По думите му няма в допълнение потърпевши отвън хората, които са били на мястото на случая. Габровски уточни, че всички са преместени по други структури и отделения. " Болницата продължава да действа доколкото е допустимо при естествен режим. Останалите пациенти са в положително положение. Провеждат се спомагателни проучвания на по-тежко болните дали има някакво въздействие ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР