Нова ценова формула за изчисление на цената на доставката на

...
Нова ценова формула за изчисление на цената на доставката на
Коментари Харесай

Булгаргаз обяви: Руският газ поевтинява с 40% със задна дата

Нова ценова формула за пресмятане на цената на доставката на съветски газ за България и компенсации от страна на " Газпром ", което води до понижение на цената на газа за нашата страна от Русия с 40%. Това разгласи ръководителят на " Булгаргаз " Николай Павлов.
Енергийният министър Теменужка Петкова категорично акцентира за ролята на Европейска комисия, която съумя да стигне до антимонополно съглашение с " Газпром " преди няколко години. " Близо 7 месеца водихме тези договаряния и трябваше да поносим изявленията на извънредно некомпетентни хора ", включи се и министър председателят Бойко Борисов, който категорично уточни, че на 3 март от „ Газпром ” върнали контракта подписан.
Павлов категорично уточни, че става въпрос за съглашение, което влиза със задна дата – от 5 август, 2019 година. А компенсациите за клиенти на " Булгаргаз " за интервала 5 август, 2019 година - 29 февруари, 2020 година, ще са в размер на 150 млн. лв.. Павлов обаче не изясни механизма за връщане - би трябвало КЕВР да утвърди новата на газа през март и в границите на 1 месец по-късно " Булгаргаз " заплаща на клиентите, само че не е ясно дали " Газпром " ще заплати едновременно или ще направи прихващания в бъдещи заплащания.
Очаквайте детайлности!
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР