Нова тревно покритие бе положено на стадион Стад дьо Франс

...
Нова тревно покритие бе положено на стадион Стад дьо Франс
Коментари Харесай

Смениха тревното покритие на Стад дьо Франс за финала на Шампионска лига

Нова тревно покритие бе положено на стадион " Стад дьо Франс " преди финала за Шампионската лига сред Ливърпул и Реал (Мадрид) в събота, заяви организация " Франс Прес ". Самото полагане на тревата е лишило тъкмо 48 часа, като тя е била " отгледана " наоколо до Барселона и докарана във френската столица с няколко камиона.

На стадиона бяха с трактори разтоварени 500 рула трева, като всяко от тях тежи сред 750 и 1000 кг. Всяко руло испанска трева е дълго 15 метра и е необятно 1,20 метра. Тревното покритие е било отглеждано усърдно от месец ноември насам в специфичен парк на север от Барселона.

Старото тревно покритие бе свалено незабавно след финала за Купата на Франция, в който Нант победи Ница с 1:0 при започване на май.

" Става дума за голямо логистично предизвикателство ", съобщи шефът на " Стад дьо Франс " Лоик Дюрозел, който разкри, че теренът е бил положен за два дни, вместо за пет.
 Реал (Мадрид) поема към Париж 48 часа преди финала на Шампионска лига
Реал (Мадрид) поема към Париж 48 часа преди финала на Шампионска лига

Отборът ще бъде настанен в хотел в предградията на френската столица

Интересно е, че естественото тревно покритие бе положено върху синтетичен килим.

" Не би трябвало да се не помни, че има 5 % синтетика, само че 95 % е трева ", споделя британецът Анди Коул, който е един от най-хубавите експерти по затревяване и който е в Париж да се грижи за полагането на терена. Всичко би трябвало да е готово преди тренировките на двата тима в петък.

" Реал (Мадрид) ще желае да играе на трева, която е висока сред 20 и 23 милиметра. Колкото е по-ниска тревата, толкоз по-бързо ще се движи топката. Но в последна сметка УЕФА ще реши, като височината на тревата ще е към 24-25 милиметра ", предвижда Беноа Лавале, който е програмен шеф на " Стад дьо Франс ".

Новата трева ще остане на " Стад дьо Франс " единствено месец, като с изключение на финала за Шампионската лига, там ще играе и националният тим на Франция по футбол, както ще се състои и финалът за шампионата по ръгби. След това теренът ще бъде навит още веднъж и ще бъде изместен и подложен на стадиона в Льо Ман, където ще остане в продължение на четири или пет години.

Цялата интервенция коства сред 300 000 и 500 000 евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР