Нова теория за произхода на вируса COVID-19 се свързва с

...
Нова теория за произхода на вируса COVID-19 се свързва с
Коментари Харесай

Свързаха COVID-19 с еноти, продавани на пазара в Ухан

Нова доктрина за произхода на вируса COVID-19 се свързва с нелегално търгувани еноти на пазара в Ухан, Китай.

Според интернационален екип от специалисти по вирусите генетичните данни от тампони, свързани с тези животни, оферират осезаеми доказателства за вероятния генезис на вируса. Известно е, че тези животни могат да придвижват ковид, заяви „ Ню Йорк Таймс “. Пълният отчет за тестванията към момента не е оповестен. Генетичните данни са събрани от тампони, взети от началото на януари 2020 година от стени, подове, железни кафези и колички, употребявани за пренасяне на клетките в и към пазара за търговия на едро с морски блага в Ухан, откакто китайските управляващи го затвориха поради евентуалната му връзка с вируса. Голямо количество от генетичния материал съвпадаше с този на енот.

Изследователите проучили това, като употребявали необработени данни от тампони, които били оповестени в GISAID - интернационално вместилище на генетични последователности на вируси. Преди това китайските учени са разгласили проучване, в което са употребявали проби от пазара в Ухан през февруари 2022 година То е отчело позитивни проби за ковид 2 на тежкия изострен респираторен синдром, само че е предположило, че вирусът е пристигнал от инфектирани купувачи или служащи, а не от животните. Същите учени разгласиха необработените данни, които интернационалните откриватели са употребявали за своя разбор.

Д-р Флоранс Дебаре, постепенен биолог във Френския народен център за научни проучвания в Париж, попадна на тези данни на 4 март. Тя ги оставила настрани и по-късно влезнала още веднъж в системата предходната седмица, откривайки нови данни, които специалистите по вирусите чакали да видят още от публикуването на истинското изследване. Дебаре предизвестява интернационален екип от откриватели, които стартират да изследват данните предходната седмица, съгласно „ Ню Йорк Таймс “. Сред тези откриватели са Майкъл Вороби, постепенен биолог от Университета в Аризона; Кристиан Андерсен, вирусолог от Изследователския институт " Скрипс " в Ла Джола, Калифорния и Едуард Холмс, биолог от Университета в Сидни, Австралия.

" Сравнително бързо успяхме да разберем, че най-малко в една от тези проби има доста нуклеинова киселина на енота, дружно с нуклеинова киселина на вируса ", споделя доктор Стивън Голдщайн, вирусолог от Университета в Юта, работил по новия разбор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР