Нова тенденция се наблюдава в Пловдив – чужди компании започват

...
Нова тенденция се наблюдава в Пловдив – чужди компании започват
Коментари Харесай

Нова тенденция се наблюдава в Пловдив

Нова наклонност се следи в Пловдив – непознати компании стартират да купуват по-скъпи терени в регулацията на града и държат да влагат на територията му. Това разгласи през седмицата зам.-кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Старите индустриални зони стартират да се трансформират в нови софтуерни производства. Старият кожарски цех, който е затворен от десетилетия, беше платен и ще се появи едно ново софтуерно произвеждане на машини за здравната промишленост, разгласи кметът Стоянов. По думите му, до година и половина в този завод ще работят повече от 1000 души.

Припомняме, че в Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията на улица " Владая ". Проектът включва повреждане на остарялата паважна и тротоарна настилка, създаване на пътна структура, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания.

Ще се построи водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен тръбопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона.

Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, създаване на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и замяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветяване с замяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби. 

Това е първата задгранична инвестиция в Пловдив тази година, която се прави с над 1 млн. лв. държавна дотация. Проектът е част от уговорката към вложителите за възстановяване на бизнес средата в района.

Още през 2020 година държавното управление утвърди финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на ЗНИ по отношение на осъществяването на сертифициран капиталов план на " БТЛ Индъстрийз " в Пловдив. Фабриката за произвеждане на електронна здравна инсталация е на стойност 10.5 млн. лв. и в нея се разкриват 80 нови работни места.

Държавата обезпечи 1.02 млн. лева за създаване на пътна инфраструктура, която ще усъвършенства транспортната съгласуваност в региона, където е ситуирано предприятието. В бюджета на Община Пловдив са планувани още 1.5 милиона лв. за инфраструктурния обект.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР