Нова телевизия Скандали по плажовете посред зима. След емблематичния плаж от

...
Нова телевизия
Скандали по плажовете посред зима. След емблематичния плаж от
Коментари Харесай

13 вили ще изникнат на мястото на изсечените дървета до къмпинг Арапя

Нова телевизия Скандали по плажовете измежду зима. След емблематичния плаж от кино лентата " Оркестър без име ", в строителна площадка се трансформира и терен до къмпинг " Арапя ". Тежка строителна техника дълбае основи за информационна техника, на мястото на изсечени десетки борови дървета, сложени са основите на солидни постройки.

Общо 13 вили ще бъдат построени на брега край " Арапя ", сподели в ефира на Нива телевизия кметът на Община Царево Георги Лапчев. Той увери, че всички строителни действия там са законни. Първото позволение на вложителя било издадено през 2007 година

" Първоначално заложените параметри са големи. Тук е трябвало да има голям билдинг с повърхност 20 000 км.м. Сега обектът ще бъде четири пъти по-малък. Това е контрактувано след дълги диалози с вложителя ", сподели още Лапчев.

Той бе безапелационен, че няма желание да се изяснява и оправдава за това, че съблюдава закона, допускайки строителството на " Арапя ". И добави, че към този момент е сезирал прокуратурата, с цел да извърши и тя инспекция. " Когато е спазено цялото законодателство в България и Европейски Съюз, да не издам позволение, значи да превиша правата си ", разяснява Лапчев.

Той прикани за скорошно приемане на общ организационен проект на общината. Към момента подобен липсвал поради тъжби от природозащитници.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР