Нова телевизия ползва лица, уличени в престъпни схеми за свои

...
Нова телевизия ползва лица, уличени в престъпни схеми за свои
Коментари Харесай

Гърми скандал! Нова телевизия ползвала уличени в престъпни схеми за атаката срещу БДЖ!

Нова телевизия употребява лица, уличени в незаконни схеми за свои източници, с цел да удари по имиджа на БДЖ, научи БЛИЦ Преди дни в " следствие " на Марин Николов по Нова някогашният началник на експлоатационен пункт „ Мездра” в БДЖ Борислав Илиев беше изкаран като злополучен герой против корупцията.

Същият безсрамно се жалваше от екрана, че получава закани по телефона си, които „ напълно инцидентно “ записал и дал на медията. За да укрепи резултата на думите си Борислав Илиев показа какъв брой бил угрижен, че се усеща беззащитен за работата, здравето и сигурността си, откакто „ разкрил “ корупционна скица в БДЖ. Но отново по този начин „ инцидентно “ пропусна да опише за своето лично присъединяване в хипотетично закононарушение, ощетяващо бюджета на така и така изнемогващата българска държавна железница.



От документи, които медията ни изважда за първи път на бял свят излиза наяве, че Борислав Илиев е бил разследван от органите като началник на проведена незаконна група, източвала гориво от локомотиви на БДЖ, под неговото директното управление. Организирано е досъдебно произвеждане, което след това е прекъснато, с претекстовете, че фактически е налице незаконна активност, само че преследването не е от специфичната подготвеност на профилираната прокуратура.

Как се е развило по-нататък следствието, следва да стане ясно. Но е изрично, че старшият специалист към Екологичен потенциал Мездра Борислав Илиев неведнъж е разследван, дисциплинарно наказван и предупреждаван с уволняване, защото жестоко е нарушавал правилника и е допускал тежки злоупотреби в системата, която е трябвало да ревизира.

Професионалната публицистика изисква акуратност и обективност. В репортажа на Марин Николов „ угодно “ бе пропусната основна част от автобиографията на служителя на БДЖ. Когато правиш следствие би трябвало да го правиш до дъно, с всички обстоятелства и гледни точки. Останалото е операция и илюзия на обществото и няма нищо общо с обективната публицистика. Нищо, че по този метод се удря по възмутителен метод по репутацията на държавните железници.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР