Нова телевизия може да смени собствениците си съвсем скоро. В

...
Нова телевизия може да смени собствениците си съвсем скоро. В
Коментари Харесай

Медийни източници: Нова телевизия отново пред продажба?

Нова телевизия може да смени притежателите си напълно скоро. В напреднала фаза са договаряния за продажбата на медийната група, притежания на братя Кирил и Георги Домусчиеви на United Group, компанията която закупи наскоро мобилния оператор Виваком. източници, близки до Нова Броудкастинг Груп, предават от медията.
Доуточняват се изискванията, само че е прекомерно евентуално договорката да се оформи като част/условие от контракта по прехвърлянето на Виваком. Както е известно Виваком бе продадена за 1,3 млрд евро, откакто преди този момент Спас Русев и компания получиха компанията за смешните 300 млн евро в оспорван търг. Експерти не престават да настояват, че новите притежатели ще би трябвало да се оправят с доста тежести около дяловете във Виваком.
 Кирил Домусчиев уголемява медийната си империя Кирил Домусчиев уголемява медийната си империя
Най-голямата медийна група в България – " Нова броудкастинг груп " е направила предложение да купи Канал 3, музикалните малките екрани T...
Не са забравени и изказванията на хазартния необут Васил Божков, който разкри схеми за финансиране на Нова тв посредством рекламни контракти за десетки милиони. Кирил Домусчиев отхвърли. Дума против дума - всевъзможни заключения са вероятни.
Твърди се също, че зад концепцията Нова тв да бъде продадена точно на основаната в Сърбия United Group е на съветската Внешторгбанк, която взе участие в пазаруването на Виваком от Спас Русев с към 230 млн евро. Сред основателите е и името на Делян Пеевски, който продаде на братя Домусчиеви Канал 3 и някои от радиата си преди по-малко от година.
Друга причина за продажбата било все по-трудното финансиране на медиите от Нова Броудкастинг Груп.
Очакваните промени в политическата конюнктура и ръководството на страната също са измежду споменаваните аргументи за вероятната продажба.
 Още едно от лицата на Нова телевизия напуща медията и загатна за повода Още едно от лицата на Нова телевизия напуща медията и загатна за повода
Водещата на новините Невена Василева става следващото известно лице, което си потегля от Нова телевизия, заяви самата тя във фейсбук прочие..
Ситуацията става още по-интересна, в случай че се прибавят слуховете, че основателят на United Group Драган Шолак е в отдавнашни връзки с американска разследваща централа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР