Нова технология засича насочените погледи за милисекундиСмартфоните Pixel ще разбират

...
Нова технология засича насочените погледи за милисекундиСмартфоните Pixel ще разбират
Коментари Харесай

Смартфоните Pixel ще пазят от надничане в екрана

Нова технология засича ориентираните погледи за милисекунди

Смартфоните Pixel ще схващат по кое време някой различен е вперил взор в екрана на устройството

Разработчици от Гугъл ще показват идната седмица нова функционалност в смарт телефоните Pixel, която ще защищава екраните на устройствата от любопитните погледи на близките.

С помощта на технологията, наречена e-screen protector (електронна отбрана на екрана), Pixel ще схваща по кое време непряк човек наднича в екрана на смарт телефона. За задачата се употребява система за различаване на очи, основана на изкуствен интелект и предната камера на смарт телефона.

Технологията улавя обстановки, при които към екрана са ориентирани погледите на минимум двама души. Очаква се тя да бъде показана идната седмица на конференцията за невронни системи NIPS 2017 (Neural Information Processing Systems), заяви QZ.com.



От оповестеното в YouTube видео се вижда по какъв начин софтуерът прекъсва работата на приложението за известия на Гугъл и извежда предизвестие дружно с картинка от камерата с евентуалния нахалник.

Според разработчиците, системата е способна да работи при разнообразни условия на осветеност и в разнообразни пози на смарт телефона, като разпознава ориентиран взор единствено за 2 милисекунди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР