Нова технология за предаване на данни е по-бърза, по-икономична и

...
Коментари Харесай

Предават данни с 1,2 Tbps в една дължина на вълната


Нова технология за предаване на данни е по-бърза, по-икономична и с по-голям обсег
(снимка: CC0 Public Domain)

Японската корпорация NTT създава технология, която разрешава предаване на данни със скорост от 1,2 Tbps на една дължина на вълната. За съпоставяне, комерсиалните решения сега обезпечават скорости от 100 Gbps.

Нещо повече, NTT твърди, че новата технология е с съвсем един порядък по-енергийно ефикасна от актуалните решения и също по този начин разрешава предаване на данни със скорост 800 Gb/s на разстояние, което е два пъти по-голямо от вероятното сега, съобщи The Register.
още по темата
Компанията не разкрива задоволително детайлности за своята разработка, само че отбелязва, че тя се основава на потреблението на „ цифрова кохерентна верига за разкриване, в която поляризацията, амплитудата и етапа се улавят като цифрови данни “.

„ Изкривяването на сигнала, което поражда във фиброоптичния предавателен канал и оптоелектронните устройства, се компенсира и изравнява с помощта на усъвършенстваната обработка на сигнала “, споделят от NTT.

За да работи, технологията изисква нови DSP приемо-предаватели и оптично устройство от клас 140 Gbaud. Според NTT, тяхното решение е усъвършенствана модулационна скица с продуктивност на предаване на данни, доближаваща теоретичната граница.

Приложена и нова скица за поправяне на неточности, способна да обработва огромни количества данни с ниска консумация на сила. NTT към момента не е оповестила по кое време възнамерява да пусне новата технология на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР