Нова технология на Apple, която предвижда търсене на забранени снимки

...
Нова технология на Apple, която предвижда търсене на забранени снимки
Коментари Харесай

Нова функция на iPhone плаши потребителите

Нова технология на Apple, която планува търсене на неразрешени фотоси на iPhone и iPad, бе наречена подкопаване на правилата за дискретност. В мрежата се появи отворено писмо от загрижени консуматори и организация, предава БГНЕС, цитирайки РИА Новости.

Авторите на писмото считат, че Apple основава опасност за личната си система за отбрана на персоналните данни, с която платформата iOS е известна от доста години. Криптографските логаритми, посочени във функционалностите за сканиране iCloud и iMessage, могат да се употребяват и за други цели - измежду страховете е държавната цензура, която ще получи инструмент за надзор на наличието и потребителските известия в действително време.

Повече от 5000 подписали писмото, в това число правозащитни организации, желаеха от американския софтуерен колос да анулира разгръщането на системата.

За първи път технологията на Apple за сканиране на фотоси на потребителско устройство стана известна при започване на август. Компанията счита, че мярката ще помогне в битката против половото принуждение над деца. Иновацията в Съединени американски щати ще проработи след огромната есенна актуализация за iOS и iPadOS. 

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР