Нова тарикатска измамна схема разкри Агенция „Митници“. Тя е свързана

...
Нова тарикатска измамна схема разкри Агенция „Митници“. Тя е свързана
Коментари Харесай

Тарикатска схема: В Пловдивско масово се продават коли, мина...

Нова тарикатска лъжлива скица разкри Агенция „ Митници “. Тя е обвързвана с всеобщ импорт на коли, записани като " аварирали " и " развалени ", с цел да се избегне заплащането на мита и Данък добавена стойност. До момента са открити 29 случая, в които са избегнати налози в общ размер на над 220 000 лв..



От свои сигурни източници " Марица " научи, че десетки коли в няколко автокъщи в Пловдивско и продаваните единствено по интернет от района са вкарани точно по втория метод. Така заплатеното за вноса излиза съвсем нищо спрямо генерираната облага по-късно.



Във връзка с лъжливата скица, шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев е разпоредил инспекция на декларирането на коли от трети страни за интервала от началото на предходната година то 1 юни 2021 година във всички митнически институции.



Поводът са открити случаи на допускане за свободно обращение (внос) в митнически институции в структурата на Търговско дружество Южна морска на първокласни леки коли, за които е установено, че са декларирани и признати мощно занижени митнически стойности за отбягване заплащането на мито и Данък добавена стойност.

С цел оправдаване приемането на митническа стойност до 10 пъти по-ниска от действителната на аукциони и търгове, в огромна част от случаите колите са разказани като „ аварирали “, „ развалени “, „ дефектирали “, „ наводнени “, „ ударени от градушка “, както и „ с механични проблеми “ и други, които не са забележими и се потвърждават само с техническа експертиза.

Констатирани са случаи, в които при митническото оформяне е прилаган снимков материал на аварирали коли, само че в хода на инспекцията е открито, че те не дават отговор на действително показаните пред митническите институции.

В удостоверение на горното са и арестуваните на 5 юни три първокласни коли, разказани по документи като аварирали. При инспекцията, осъществена от възобновения състав на Министерство на правосъдието „ Пристанище Бургас Център “, е открито, че по колите няма никакви следи от произшествия, а заявените стойности не подхождат на положението им.

Възложената от шефа на Агенция „ Митници “ инспекция ще завърши при започване на юли. До тогава всички автокъщи ще бъдат под лупа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР