Нова структура на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин.

...
Нова структура на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин.
Коментари Харесай

Общинската администрация във Видин има нова структура

Нова конструкция на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин. С нея се основава дирекция, подчинена на секретаря на Общината, обособява се и нов отдел - „ Правно-нормативно обслужване и ръководство на собствеността “.
„ Целта е възстановяване успеваемостта и контрола върху ръководството, стопанисването и разпореждането с общинската благосъстоятелност “, акцентира секретарят на Общината Валери Димитров.
 От през днешния ден до 15 май община Видин приема заявки за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво От през днешния ден до 15 май община Видин приема заявки за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво
Подмяната на уредите, употребяващи дърва и въглища, с различни екологични източници се реализира в границите на план „ Подобря...
На днешното си постоянно съвещание Общинският съвет утвърди и Годишната стратегия за развиването на туризма на територията на общината за 2021 година
„ В програмата има фестивали – както обичайни, по този начин и нови. Но това е единствено частта туризъм. Миналата година, откакто епидемиологичната конюнктура разреши, нямаше свободен уикенд, в който Община Видин да не беше подготвила събитие. Така ще е и тази година “, увери в изявлението си заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика Борислава Борисова. В тази връзка тя напомни, че редица начинания се плануват в културния и в спортния календар на Общината.
„ Общинското управление пое ангажимент и почисти крепостните стени. Подготвихме предложение до Общинския съвет и внасяме през регионалния шеф към Министерството на културата искане да ни ги дадат на предписание – с изключение на тях и редица други исторически обекти, тъй като Видин има история и там е силата на нашия град “, напомни заместник-кметът, като акцентира напъните, които Общината поставя, с цел да наподобява градът ни чист и привлекателен за всички туристи.
Общинският съвет утвърди също по този начин въвеждането на наложително предучилищно обучение на 4-годишните деца на територията на Община Видин от образователната 2021-2022 година По време на полемиката Борислава Борисова означи, че общинската администрация е изготвила това предложение след направено изследване измежду родителите на деца, които в този момент са на 3-годишна възраст и получено във висок % утвърждение от тяхна страна, каквито са и условията на Министерството на образованието и науката.
 Кметът на Видин: Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град (СНИМКИ) Кметът на Видин: Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град (СНИМКИ)
Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град. Това съобщи доктор Цветан Ценков при визитата си в Държавен списък – Видин, къ...

Местната институция реализира триумфи при осъществяване на ограниченията, заложените в „ Програмата за понижаване на равнищата на фини прахови частици (ФПЧ20) и постигане на откритите правила за наличието им в атмосферния въздух на община Видин “. Това стана ясно при разискването на Отчета за осъществяване на ограниченията през 2020 година, който общинските съветници одобриха. „ Преди дни получихме писмо от Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите – Монтана, в което поздравяват Общината, че изпълняваме сполучливо ограниченията в Програмата и имаме много положителни резултати “, съобщи началникът на отдел „ Екология “ Светла Ангелова. Във връзка с съответните ограничения тя напомни, че със заповед на кмета на Общината е одобрен график за метене и миене на уличната мрежа. „ Миналата година от март месец, в изискванията на епидемиологична конюнктура, интензивно миехме улици. Тази година още веднъж ще правим такова, като ще стартираме от началото на идващия месец. Извършва се машинно метене с оросяване на пътното платно, след което се минава към миенето на улиците “, изясни Ангелова.
На днешното съвещание на Общинския съвет бе призната и нова Наредба на Община Видин за изискванията и реда за предписание, ръководство и прилагане на спортни обекти и уреди - общинска благосъстоятелност. С нея общинската нормативна база се привежда в сходство с настоящия сега Закон за физическото образование и спорта. Тя има за цел основаване на условия за по-ефективно потребление и възобновяване на съществуващите спортни бази, като се основава и опция за публично-частно партньорство.
Общинските съветници гласоподаваха също по този начин пет двойки да бъдат подкрепени по реда на Правилника на Общината за финансово подкрепяне на проучвания и процедури на лица с репродуктивни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР