Нова стратегия на протестиращите плъзна из социалните мрежи през последните

...
Нова стратегия на протестиращите плъзна из социалните мрежи през последните
Коментари Харесай

Протестиращи готвят блокада на Народното събрание

Нова тактика на протестиращите плъзна из обществените мрежи през последните часове. Призовава се за тридневна окупация на Народното събрание, оповестява ДУМА.
Досега протестиращите шестваха по жълтите павета и проведоха автошествия и блокади на улици и пътища. Сега се готви обсада на Народното събрание с искане за оставка на цялото държавно управление и предварителни избори. Сред уредниците на този тип митинг са хората, които преди няколко месеца стачкуваха дружно с българи, живеещи в чужбина. Техните претенции обаче са разнообразни от апелите на протестиращите против високите цени на горивата и повишаването на "Гражданска отговорност ". Българите от чужбина приканват за смяна на Конституцията и избори за Велико Народно заседание.
Друг митинг продължава пред Министерски съвет към този момент 26-ти ден. Този на майките на деца с увреждания, които желаят оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
В четвъртък вечер още веднъж имаше шествия в доста градове на страната. Основно недоволството на хората е против високите цени на горивата, само че от ден на ден се чуват апели "Оставка " и "Мафия ". Отново един от най-масовите митинги бе този на перничани. Хората блокираха придвижването по Автомагистрала "Люлин ". Протестиращите скандираха пред колите "Елате при нас, митингът е за вас " и носеха платаки с надпис "Промяна е допустима ".
Във Варна протестиращите се събраха пред катедралния храм.
Въпреки дъжда и Стара Загора излезе за следващ ден на митинг. Във Велико Търново недоволните излязоха с персоналните си коли на изхода за София. Автошествие имаше и в Добрич. Протестираха също в Габрово, Сливен и Бургас.
За сделки сред протестиращи и полиция в Перник заяви news.bg, цитирайки писмо, получено в редакцията на уеб страницата.
В него създателят твърди, че футболни почитатели се договорят с униформените за провокации по време на митингите, с цел да се стигне до конфликти с полицията. В подмяна ултрасите ще получат полицейска протекция на футболна среща в Пазарджик, където би трябвало да игра "Миньор " - Перник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР