Нова среща на човек и змия, но не в природата,

...
Нова среща на човек и змия, но не в природата,
Коментари Харесай

Змия се разходи из наш град СНИМКА

Нова среща на човек и змия, само че не в природата, а в наш град. Случката е от Козлодуй, където жител засякъл влечугото да минава по асфалта. Мъжът не разкрива точната локация на засечката, само че приканва своите съграждани да бъдат деликатни по време на разходките си по дигата.

" Не знам дали е рискова, само че внимавайте като се разхождате по дигата ", Юлиан П.

Случката е споделена в обществената мрежа Фейсбук, където реакциите не закъсняват. Някои означават, че в сходни срещи няма нищо извънредно. Други показват негодуванието си, че с изключение на комари не липсват и змии. Не липсват и хора, които означават, че влечугото е безвредно.

Вижте някои от мненията на локалните:

" И защо тъкмо да внимават? Все едно да се внимава, че може да има пеперуди. Логично е да ги има там където населяват, безвредни са, не хапят ",

" Сива водна змия. Абсолютно безобидна. При хващане отделя свръх смрадлив секрет ", твърди Мария Н. Тази година зачестиха срещите сред хора и влечуги в градове из България. Като постоянно " контактите " провокират стрес за някои жители, макар че мотиви за това няма. В  градска територия змиите са от вида водни, смок стрелец и смок мишкар и са безобидни.   Биолози съветват  при среща с влечугите да ги оставим да се отдръпват, да не ги убиваме, а да подадем сигнал на незабавния телефон. 

Снимка: Юлиан П.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР