Нова среща между украинската и руската делегация се състоя в

...
Нова среща между украинската и руската делегация се състоя в
Коментари Харесай

Втори кръг преговори Москва-Киев

Нова среща сред украинската и съветската делегация се състоя в сряда вечерта в същия състав, както и преди. Това съобщи Алексей Арестович - консултант на началника на президентската администрация на Украйна по телевизия " Украйна 24 ".
" Нашата делегация ще бъде подготвена да продължи договарянията ", съобщи по-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че делегацията на Москва чака договарянията да бъдат възобновени в сряда вечерта.
Първият кръг от договаряния сред съветски и украински делегации се организира на украинско-беларуската граница, само че не докара до резултати.
В сряда Европейски Съюз изключи седем съветски банки от световната мрежа SWIFT, засилвайки глобите поради войната на Москва в Украйна.
Банките, които бяха неотложно изключени от предпазената мрежа за междубанкови известия, която разрешава осъществяването на преводи, са вторият по величина съветски заемодател ВТБ, Банк Откритие, Новкомбанк, Промсвязбанк, Банка Русия, Совкомбанк и Внешекономбанк, излиза наяве от формалното известие на Европейски Съюз.
В листата не попадат имената на две огромни съветски банки - Сбербанк и Газпромбанк, които са останали свързани със SWIFT, с цел да могат страните от Европейски Съюз да заплащат за доставките на съветски газ и нефт. Високопоставен чиновник на Европейски Съюз обаче съобщи, че описът ще бъде " непрестанно обновен ".
Европейски Съюз не разрешава също всевъзможни нови вложения на Европейски Съюз в Руския фонд за директни вложения и доставката на евробанкноти на който и да било в Русия - с изключение на за персонална приложимост или заради някакви дипломатически аргументи, с цел да предотврати заобикалянето на възбраната на SWIFT.
След като повече от 100 страни се изрекоха в продължение на два дни на изключителни диспути, Общото заседание на Организация на обединените нации има подготвеност да гласоподава в сряда дали да осъди уверено нахлуването на Русия в Украйна и да изиска от Москва неотложно да изтегли войските си.
Китай се опълчва на глобите, съобщи ръководителят на китайската Комисия за банкова и застрахователна регулация Гуо Шуцин. Няма да се присъединим към тези наказания, ще запазим естествените стопански, търговски и финансови връзки със своите сътрудници, разгласи той и добави, че Пекин не е склонен с налагането на финансови наказания, изключително на едностранните такива, защото те нямат правно съображение и няма да доведат до добър резултат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР