Нова среща между Има такъв народ“ (ИТН) и представители на

...
Нова среща между Има такъв народ“ (ИТН) и представители на
Коментари Харесай

ИТН и БСП преговарят отново - в последния момент

Нова среща сред „ ИТН “ (ИТН) и представители на „ Българска социалистическа партия за България “ ще се организира през днешния ден , 6-ти август, на която двете обединения ще обсъдят поддръжката за кабинет, излъчен с мандат на най-голямата политическа мощ, предава БГНЕС. Разговорите са планувани за 10:00 ч. в постройката на Народното събрание, броени часове преди приключвания на крайния период, в който партията на известния ефирен водещ Слави Трифонов би трябвало да върнат осъществявания изследователски мандат, връчен им преди седмица от президента Румен Радев.

Яснота по кое време тъкмо мандатът ще бъде показан в президентството няма. Вчера номинираният за министър председател от " Има подобен наров " Пламен Николов увери, че това ще се случи през днешния ден, само че след съвещания с обединенията, от които чакат поддръжка до реализиране на " безусловно единодушие ".
 Има Такъв Народ подарява дотацията си на пожарната и на фамилиите на двамата починали Има Такъв Народ подарява дотацията си на пожарната и на фамилиите на двамата починали
Има Такъв Народ подарява дотацията си от предходното влизане в Народното събрание на пожарната и на фамилиите на двамата починали. Това заяви Слави Трифо...

Консултации през вчерашния ден, 5 август, имаше единствено с представители на Българска социалистическа партия. Днес диалозите с тях не престават. Отделните обединения в обединенията " Демократична България и " Изправи се БГ! Ние идваме! " са насрочили за през днешния ден и през уикенда съвещания, с цел да вземат решение дали да дадат подпрепа за проектокабинета с мандат на " ИТН ".

Поименният състав на проектокабинета към този момент е обществено прочут, като се изключи имената на вицепремиерите, само че поддръжката за него продължава да бъде неразбираема. През последните дни на договарянията сред протестни обединения тонът доста остър, а „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ към момента не са декларирали безапелационна позиция за поддръжка .

Преговорите на Има Такъв Народ с до момента сякаш протичат най-гладко, само че водачът на левицата Корнелия Нинова заяви, че е належащо да се изчистят още някои елементи по политиките и целите. От Има Такъв Народ към този момент неведнъж обявиха, че макар размяната на остри реплики с другите обединения, вратите им за договаряния към момента не са затворени, както и че се надяват на парламентарна поддръжка за своя проектокабинет.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР