Нова специалност съдебна администрация ще бъде открита в тукашно училище.Възпитаници

...
Нова специалност съдебна администрация ще бъде открита в тукашно училище.Възпитаници
Коментари Харесай

Създават паралелка за съдебни служители в хасковско училище

Нова компетентност правосъдна администрация ще бъде открита в тукашно учебно заведение.Възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм " Александър Паскалев " ще се образоват пред идващите 5 години. Това заяви през днешния ден ръководителят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянково. Днес в една от заседателните зали на Темида състоя разяснителна акция по тематиката.

Паралелка ще бъде открита още през идната образователна година. Инициативата е на арбитър Тянков и е подкрепена от всички ръководители в локалните органи на правосъдната власт.

Предвижда се при дипломирането гимназистите да придобият трета степен на професионална подготовка. Това би улеснило и подкрепило реализирането на правораздавателния развой и обслужването на жителите в правосъдната система, считат основателите.

На срещата през днешния ден пред възпитаниците са били разяснени в резюме структурата и главните функционалности на правосъдната власт, главните отговорности на обособените длъжности в профилираната администрация и спецификата в работата на магистратите, се добавя в известието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР