Нова спънка пред реконструкцията и разширяването на улица Даме Груев

...
Нова спънка пред реконструкцията и разширяването на улица Даме Груев
Коментари Харесай

Сеч на дървета, кметът на Южен се ядоса

Нова пречка пред реконструкцията и разширението на улица " Даме Груев " е на път да спре за неопределен срок осъществяването на плана. Причината е тъжба в съда от държавник, който нападна заповедта на кмета на регион " Южен " за премахването на дървета по улицата. 

" Кметът Язов е издал заповед за изсичането на 140 дървета на ул. " Даме Груев ". Тези дървета не пречат на ремонта на улицата. Това са здрави 50-годишни дървета, които в заповедта ги е описал като саморасляци. Атакувах заповедта в съда и стопирах тази сеч. Нека всеки който живее в региона се изправи и отбрани дребното останали дървета в тоя жертван град " - написа жалбоподателят. 

81 дървета би трябвало да бъдат отстранени, а не 140. След това ще бъдат засадени с 10 повече и ще станат 91, разяснява за Plovdiv24.bg районният кмет.

Експертният съвет по екология към община Пловдив е одобрил отсичането на 70-годишните дървета от типа софора. На тяхно място ще бъдат засадени нови, подобаващи за градска среда. Те ще са осем разнообразни типа и измежду тях ще има липи и иглолистни. Премахването на софорите се предлага от ландшафтните архитекти, защото със слаба коренова система, а също така попадат в сервитута на улицата.

" Гражданинът да прочете още веднъж Административнопроцесуален кодекс (б.а. - Административно процесуален кодекс), при какви условия се стопира авансово осъществяване! Нали е юрист, приключил е Магнаурската школа. Нека заведе дело в съда, ще се явя персонално, няма да изпращам моите адвокати, да му обясня какво написа в Административнопроцесуален кодекс " - ядоса се не на смешка Язов.

Премахването на дърветата по " Даме Груев " продължава. Фитосанитарната процедура по утвърждения ландшафтен план е част от разрешението за градеж за втория и третия стадий от реконструкцията на улицата. Важният документ е публикуван още предходната седмица.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР