Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В

...
Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В
Коментари Харесай

Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша |

Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В местността Меча поляна край хижа " Алеко " бе даден стартът на „ Витоша сноупарк “. Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен жанр включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии – една по-лесна и една за по-напредналите, заяви Столична община. 

Паркът ще работи всеки ден от 10 до 15 часа до края на сезона според от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от обособена карта единствено за зоната на Меча поляна и обслужващото парка оборудване на цена от 20 лв. за през целия ден. Плановете са паркът да продължи да се развива и да стане традиция през идващите години.

Междувременно в горната част на писта " Витошко лале 1 " с край още веднъж на Меча поляна се състоя надпреварата по сноуборд крос „ Купа Блейд “, с главен уредник българската звезда в дисциплината Александра Жекова. В надпреварата се включиха клубове и състезатели от цяла България, а посетителите на Витоша можеха да следят атрактивната конкуренция непосредствено возейки се на лифта. Силният снеговалеж, мъглата и вятърът не бяха спънка за тренировките и стартовете на въодушевените сноубордисти. Очаквано златото в бордъркроса при дамите сграбчи Александра Жекова от " Блейд ", а при мъжете най-бърз бе Валeнтин Миладинов от " Бордрайдър ". Призьорите в обособените възрастови групи получиха доста награди.

Покрай надпреварите на най-хубавите, се състоя още едно забавно събитие за най-малките – новаторско сноуборд образование в особено самостоятелен Burton Riglet Park за първи път на Витоша.

Риглет системата за образование е една от най-популярните и разрастващи се през последните години в международен мащаб и дава опция за първи стъпки в сноуборда от напълно нежна детска възраст – належащо е единствено детето да може да върви устойчиво. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР