Нова снимка, на която изглежда, че фигурира руският генерал Сергей

...
Нова снимка, на която изглежда, че фигурира руският генерал Сергей
Коментари Харесай

Изчезналият генерал “Армагедон” е забелязан жив и здрав в Москва

Нова фотография, на която наподобява, че попада съветският военачалник Сергей Суровикин, липсващ от публичното полезрение след протеста на наемниците от „ Вагнер “ през юни, е оповестена в обществените мрежи на прочут съветски медиен активист, заяви „ Ал Джазира “.

Известен самостоятелен съветски публицист, също твърди, че Суровикин към този момент е “у дома със фамилията си ”.

“Генерал Сергей Суровикин е на независимост. Жив, здрав, вкъщи, със фамилията си, в Москва. Снимката е направена през днешния ден ”, написа известната медийна персона Ксения Собчак към фрагментите, оповестени в Telegram.

На изображението се вижда мъж със слънчеви очила и шапка, вървящ паралелно с жена, наподобяваща на брачната половинка на Суровикин – Анна.

Все още обаче не е доказано, че мъжът от фотографията в действителност е някогашния началник на съветската войска в Украйна

Руският публицист Алексей Венедиктов също написа в канала си в Telegram, че “генерал Суровикин е вкъщи със фамилията си. Той е в отпуск и е разполагаем на Министерството на защитата ”.

Суровикин, който получи прозвището “генерал Армагедон ” поради бруталността си по време на военната интервенция на Русия в гражданската война в Сирия, за малко отговаряше за военните дейности на Москва в Украйна, преди тази роля да бъде предадена през януари на началника на Генералния щаб военачалник Валерий Герасимов.

Различни интернационалните и съветски военни блогъри оповестиха, че генералът е попаднал под съмнение от страна на Кремъл след късия протест на “Вагнер ” през юни и че против него се води следствие за вероятно съучастничество.

Миналия месец Кремъл заяви, че Суровикин е бил отхвърлен от поста началник на военновъздушните сили на страната и неговият заместител Виктор Афзалов е поел краткотрайно длъжността.

Покойният началник на “Вагнер ” Евгений Пригожин, който почина в злополука с частен аероплан предишния месец дружно с други високопоставени фигури от частната военна компания, беше мощно сериозен към съветските военни водачи, само че

се изказваше ласкаво за Суровикин, наричайки го “човек, който не се опасява от отговорност ”

Широко считан от съветските военни коментатори за мощна и способна персона, Суровикин е считан за един от най-важните съдружници на Пригожин в постоянната съветска войска и в острите разногласия на началника на “Вагнер ” с съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Герасимов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР