Нова смъртоносна атака над Източна Украйна - най-малко трима убити

...
Нова смъртоносна атака над Източна Украйна - най-малко трима убити
Коментари Харесай

Почти цяла Украйна е под въздушна тревога

Нова смъртоносна офанзива над Източна Украйна - минимум трима убити и 15 ранени при ракетен удар по град Днипро. А след нещастието във Виница към момента се търсят изчезнали.

Гъст черен пушек се издигаше от здания и горящи коли след удара в Днипро.

" Ракетите са блъснали индустриална зона и намираща се наоколо оживена улица ", заяви Валентин Резниченко, шеф на Днепропетровска област.

Почти цяла Украйна е сложена в положение на въздушна паника на фона на засилените съветски бомбардировки. Над 30 души бяха убити при удари през последните три дни, а десетки са ранени. Според украинския президент Володимир Зеленски има и доста хора, които се търсят.

" Врагът осъзнава, че ставаме по-силни и задачата на Русия е да аргументи оптимални вреди на украинските градове ", съобщи той.

А измежду 23-те жертви на офанзивата във Виница - град, надалеч от фронтовата линия, е малко момиче със синдром на Даун, майка му е в сериозно положение в болница.

Москва заяви публично, че за един ден повече от 26 000 души, в това число 4000 деца, са били евакуирани в Русия от Донбас и други региони на Украйна. Според формалната информация от началото на войната на територията на Русия са влезнали близо 2,6 милиона украинци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР