Нова система за връчване на актове за нарушения на пътя

...
Нова система за връчване на актове за нарушения на пътя
Коментари Харесай

Шофьорите плачат след важни новини от МВР

Нова система за връчване на актове за нарушавания на пътя показаха от полицията. Уведомленията до нарушителите ще идват по електронен път.

Платформата е създадена от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство.

Как ще работи програмата, обясниха на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов и заместник-министърът на електронното ръководство Валентин Мундров.

Припомняме, че преди време стана ясно, че съгласно част от измененията в Закона за придвижване по пътищата, които пък са част от проектобюджета на България, плануват най-сетне електронно връчване на електронни фишове и актове за нарушавания на пътя.

Това ще бъде допустимо с помощта на нов член 186а в закона, в който ще бъдат написани другите способи за връчване на санкциите.

Промените плануват, че с изключение на персонално против автограф от нарушителя, фишове и актове ще се връчват на посочена от лицето е-поща, посредством осведомителната система за несъмнено електронно връчване, като модул на Единния портал за достъп до електронни административни услуги по смисъла на Закона за електронното ръководство или посредством Портала за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи.

В момента се разисква и различен нов метод на връчване - с предложено писмо с противоположна квитанция посредством лицензиран снабдител на пощенска или куриерска услуга на непрекъснатия адрес на нарушителя, или на адреса на ръководство. Предвижда се и опция за връчване през работодателя.

За да действа електронната система за връчване, при издаване или замяна на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство и при издаване на удостоверение за регистрация на моторно транспортно средство или ремарке, лицето, декларирало услугата, е длъжно да уточни е-поща за връчване на електронни фишове и наказателни постановления по електронен път. Електронна поща за връчване може да бъде посочена и когато и да е посредством подаване на документално заявление.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: МВР фиш акт КАТ електронно връчване шофьори
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР