Нова система за таксуване в градския транспорт започна работа във

...
Нова система за таксуване в градския транспорт започна работа във
Коментари Харесай

Тестват нова система за издаване на билети във Франция

Нова система за таксуване в градския превоз стартира работа във френския град Дижон. Градският превоз в града е оборудвала своите трамваи с терминали за валидиране, които разрешават на пасажерите да заплащат за пътуванията си на борда благодарение на безконтактни разплащателни карти.

Така, когато се качват на трамвай, пасажерите ще могат да заплащат за пътешестване с безконтактна дебитна или кредитна карта, без значение коя е банката издател на пластиката. Всичко, което би трябвало да направи пасажерът е да удостовери пътуването си посредством безконтактната карта посредством специфичния терминал за валидиране.

Този съвременен способ, който се предлага на двете трамвайни линии в Дижон, ще бъде прибавен и на автобусните транспорти във втората фаза на плана. Новият метод за заплащане е на същите цени като общоприетите билети в града т.е. 1,30 евро за един час на двете трамвайни линии и дневен абонамент за 3.90 евро.

Новото решение за заплащане дава опция на потребителите да заобикалят опашките и да купуват билети от вендинг автомати, написа intelligenttransport.com. По време на инспекциите контрольорите ще удостоверят съществуването на билет посредством терминал, на който пасажерът ще слага безконтактната си разплащателна карта. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР