Нова система за оценка на преките чуждестранни инвестиции в Европейския

...
Нова система за оценка на преките чуждестранни инвестиции в Европейския
Коментари Харесай

Нова система за оценка на преките чужди инвестиции в ЕС ще заработи от април


Нова система за оценка на директните задгранични вложения в Европейския съюз за отбрана на сигурността на района ще проработи през април, се споделя в прессъобщение на Европейската комисия.

Европейският съюз е главно място, към което са ориентирани директни непознати вложения от света, се споделя в известието.
„ Днес Съветът на Европейски Съюз утвърди нова система за инспекция на директните непознати вложения, постъпващи в Европейския съюз. Новите правила влизат в действие от 1 април тази година “, оповестява Европейска комисия, която предложи още през 2017 година. въвеждане на нови правила. Системата допуска оказване на помощ „ за отбрана на сигурността, публичният ред и стратегическите ползи на Европа “, се отбелязва от страна на Европейска комисия

Тя включва в себе си основаване на механизъм за съдействие, при който страните от Европейски Съюз и Европейската комисия ще могат да обменят информация и повдигат въпроси, свързани с съответни вложения. Тя ще даде опцията Европейска комисия да показва мнението си, когато вложенията съставляват опасност за сигурността или публичният ред за повече от една страна на Европейския съюз, или когато вложенията могат да подкопаят план или стратегия, представляваща интерес за целия Европейски Съюз.

Системата допуска също по този начин и определяне на избрани условия за страните в Европейския съюз, които желаят да запазят или одобряват механизъм за инспекция на вложенията на национално равнище. Последна дума във връзка с решението за това да се отваря или не пътят на дадени вложения на избрана територия ще е на страната от Съюза, излиза наяве от известието. Сега в 14 от 28-те страни на Европейски Съюз съществуват национални механизми за оценка на вложенията, означават от Европейска комисия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР