Нова система ще даде възможност на държавите членки своевременно да

...
Нова система ще даде възможност на държавите членки своевременно да
Коментари Харесай

Нов инструмент ще помага на държавите в ЕС срещу измамите с ДДС

Нова система ще даде опция на страните членки навреме да обменят данни за Данък добавена стойност и да ги обработват взаимно, което ще форсира процеса на откриване на подозрителни мрежи, съобщи пресслужбата на Европейската комисия.

Инструментът за разбор на интервенциите в мрежа (TNA) влиза в деяние, откакто журналистически следствия за следващ път разкриха големите загуби на приходи за държавните бюджети, породени от измамите с Данък добавена стойност, при които незаконни групи се облагодетелстват за сметка на честните данъкоплатци.

Дадена машинация с Данък добавена стойност може да се извърши безусловно за секунди, по тази причина е още по-важно страните членки да имат принадлежности, с които да могат да реагират допустимо най-бързо и дейно. TNA, който страните членки използваха през днешния ден за първи път, ще обезпечи на данъчните органи в страните бърз и елементарен достъп до информация за трансгранични интервенции, което на собствен ред ще форсира вземането на съответни ограничения, ако бъде обвинена машинация с Данък добавена стойност.

Инструментът ще даде опция за усилване на съдействието и в границите на мрежата на Европейски Съюз от специалисти по битка с измамите (Eurofisc), що се отнася до взаимните разбори на информация. Целта е допустимо най-бързо и дейно определяне и откриване на верижни измами с Данък добавена стойност. Това на собствен ред ще засилва съдействието и обмена на информация сред националните данъчни чиновници, като по този метод длъжностните лица на Eurofisc ще могат да съпоставят информацията с регистрите за съдимост, базите данни и информацията, с която разполагат Европол и OLAF (Европейската работа за битка с измамите), както и да координират следствия в трансграничен мащаб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР