NOVA ще бъде активен участник на всички срещи на индустрията

...
NOVA ще бъде активен участник на всички срещи на индустрията
Коментари Харесай

NOVA: Индустрията трябва да реши за одит на пийпълметрията

„ NOVA ще бъде деен участник на всички срещи на промишлеността - представители на рекламодатели, рекламни организации и медии, в случай че започва развой по одитиране на пийпълметричната система. " Това съобщи в коментар по изпратени от " Мениджър нюз " въпроси Николай Андреев, изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Както ви информирхме през вчерашния ден, bTV излезе с апел цялата промишленост да възобнови работата на Потребителския комитет, формиран от всички страни на рекламния пазар, който да инициира одит на пийпълметричната система за измерването на тв аудиторията.

Тв пазарът в търсене на единна валута на доверие

Поводът е оповестено решение на NOVA с писмо до рекламните организации и рекламодателите да прекрати използването на услугите на доставчика си за пийпълметрични данни Нилсен Адмосфер и от 1 май да премине към премерване на телевизионната публика за всички канали от портфолиото на медията посредством услугите на „ ГАРБ Аудиенс Межърмент България “ АД. Този панел на премерване употребява и bTV, само че показва подозрения в безспорната акуратност на данните. И двете медийни групи кардинално поддържат концепцията да бъде открита единна метрична система за следене на гледаемостта на тв продукциите у нас.

" Според положителните интернационалните практики, одит на пийпълметричната система се прави от цялата промишленост. Като участник в медийния пазар бихме подкрепили сходно решение, само че не можем да го вземем еднолично. За тази цел е належащо цялата промишленост да стигне до това предпочитание и решение, като ние сме подготвени за полемика в тази посока “, разяснява още Николай Андреев.

Решението на Нова Броудкастинг Груп да смени доставчика си на пийпълметрия се базира освен на актуалната комплицирана икономическа обстановка, само че и на нескончаем и изчерпателен разбор на телевизионния пазар в България и на съществуващите системи за премерване на публика, както и на противоположна връзка, отзиви и рекомендации на наши сътрудници и клиенти, които сме получавали неведнъж в последните няколко години, показват от Нова Броудкастинг Груп. Цитират и изпратено неотдавна писмо от Българската асоциация на информационните организации (БАКА), в което рекламните организации още веднъж осведомят, че изпитват съществени усложнения заради съществуването на две системи за премерване на телевизионната публика. Това води до увеличена работа, неспособност да съветват професионално клиентите си и да подсигуряват успеваемостта на акциите, настояват от БАКА.

„ Безспорно в подтекста на актуалната обстановка и идните стопански компликации, промишлеността се нуждае повече от всеки път от единна валута и стандарт, към които гилдията да се сплоти. Нова Броудкастинг Груп постоянно е била основател на новаторски решения, положителни практики и уместност в партньорството на българския медиен пазар. Предприемайки тази крачка, имаме вяра, че лидерската позиция на NOVA постанова да установим по този начин мечтаното и належащо за всички участници единно премерване на телевизионния пазар в България, което доста ще улесни както оперативно, по този начин и финансово, участниците в рекламната промишленост “, разяснява Николай Андреев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР