Нова схема за телефонни измами разкриха в Шумен, съобщиха от

...
Нова схема за телефонни измами разкриха в Шумен, съобщиха от
Коментари Харесай

Разкриха нова схема за ало-измами в Шумен

Нова скица за телефонни измами разкриха в Шумен, оповестиха от ОДМВР в града.

Извършителите се показали за служители на реда. Те се обаждали на съответния човек и заявявали, че се организира акция за задържане на телефонни измамници. Във връзка с това желали номер на мобилния му телефон, сякаш с цел да му оказват помощ когато го потърсят измамници.

Днес е получен сигнал в полицейското ръководство в града за позвънявания на измамници на домашни и мобилни телефони.

Вчера близка на възрастен мъж е съумяла да предотврати машинация. След като си продиктувал мобилния номер, пострадалият незабавно получил позвъняване на стационарния си телефон от непознати, които му споделили, че са нужни пари за лекуване на негов непосредствен . В същото време представилият се за служител на реда мъж не прекъсвал диалогът по мобилния телефон и му споделил да извърши всичко, което се желае, с цел да може измамникът да бъде арестуван .

Възрастният мъж приготвил 12 000 лв. с концепцията, че оказва помощ на полицията да залови измамници и чакал пред жилищен блок с парите. Тогава се прибрала негова близка. След като й разказал за какво е на открито тя схванала, че става дума за машинация и подали сигнал в полицията в Шумен.

От полицията предизвестяват, че през днешния ден позвъняванията по телефона не престават, като опитите за машинация са по същата скица.
 Хванаха ало-измамниците, лишили 5000 лева от баба в Шумен
Хванаха ало-измамниците, лишили 5000 лева от баба в Шумен

В хода на акцията полицията заловила и различен телефонен измамник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР