Нова схема за наркотърговия в ПловдивЗаплащането за “Бяло, “Трева и

...
Нова схема за наркотърговия в ПловдивЗаплащането за “Бяло, “Трева и
Коментари Харесай

Продават дрога чрез приложение в интернет

Нова скица за наркотърговия в Пловдив
Заплащането за “Бяло ”, “Трева ” и “Хапчета ” става даже и с криптовалути

Стотици хиляди лв. оборот на месец

Уличните продавачи на опиати към този момент съвсем са в историята, откакто огромна част от тях са преместили “работното ” си място в интернет. Новата скица е доста настояща в Пловдив и дилърите доставят посредством мобилно приложение разнообразни типове дрога на всички места из града.

Според осведомени новият способ на пласьорите работи безотказно от няколко месеца в града под тепетата. Поръчките на опиати се реализират посредством анонимна група за известия в мобилното приложение Телеграм, което всеки собственик на мобилен телефон може да употребява, написа уеб сайтът glasnews.bg. Все още не явен броят на хората, които са в тази група.

Менюто прилича онлайн магазин, от който може да се поръчват разнообразни типове опиат. Описани са по този начин: “Бяло ”, “Трева ” “Вейпове ” и “Хапчета ”. Описани са по тип, грамаж или брой. Посочена е и цена, която зависи от качеството, типа и грамажа. Един от членовете на тази загадка група показа, че при избиране на дрога посочваш адрес, където да бъде доставена. Заплащането става даже в криптовалути. Онлайн дилърите изпращали локация, къде ще бъде предадена стоката и до час тя се доставяла.

Минималното количество трева, което може да се поръча посредством автоматизираните известия е 5 грама, а за доставката се заплаща в допълнение 10 лева Според разнообразни калкулации на месец интернет дилърите вършат към няколко стотин хиляди лв. оборот. Засега търговците на дрога работили единствено в Пловдив.

Пловдивчани считат, че служители на реда в града са осведомени със схемата и против месечен подкуп си затварят очите.

Само преди дни Стефан Бакалов, шеф на отдел “Борба с наркотрафика ” в Агенция “Митници ”, предизвести пред “Труд news ”, че пазарът на опиати се е преместил в Интернет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР