Нова схема за източване на пари от банковите сметки директно

...
Нова схема за източване на пари от банковите сметки директно
Коментари Харесай

Източват банковите сметки за минути през 3 приложения

Нова скица за източване на пари от банковите сметки непосредствено през няколко приложения, засякоха в Съединени американски щати.

Ако употребявате приложения за мобилни разплащания като Zelle, Venmo и Cash App, трябва да се тревожите за скица, употребена от нарушители за източване на пари от банковата ви сметка, написа.

Неоторизираните консуматори могат да получат достъп до отключено устройство и да го употребяват за осъществяване на покупки с приложенията за мобилни заплащания, като употребяват финансовите данни от тях за разкриване на нови сметки.

Това накара прокурора на Манхатън Алвин Браг-младши да изпрати писма, окачествени от Newsweek като " язвителни ", до изпълнителните шефове на трите гореспоменати компании за мобилни приложения за разплащане с искане фирмите да подхващат незабавни дейности за отбрана на потребителите.

Тъй като някои консуматори на тези приложения изпитват финансови усложнения след потреблението на приложенията за мобилни разплащания, Браг младши съобщи: " Вече не самият смарт телефон е най-печелившата цел за измамниците и крадците, а финансовите приложения, които се съдържат в него. Хиляди или даже десетки хиляди могат да бъдат източени от финансови сметки за няколко секунди единствено с няколко докосвания. Без спомагателни отбрани финансовата и физическата сигурност на клиентите е изложена на риск. "

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР