Нова схема са замислили ГЕРБ за контрол на евросредствата: четири

...
Нова схема са замислили ГЕРБ за контрол на евросредствата: четири
Коментари Харесай

Борисов прерайонира държавата, за да прибират огранизирано пари от еврофондовете!

Нова скица са замислили ГЕРБ за надзор на евросредствата: четири региона ще бъдат обособени в границите на новото статистическо райониране на страната - Централен, Дунавски,Черноморски и Западен, това е обсъждано по време на съвещание с присъединяване на регионалните шефове от страната.

За това е съобщил Стоян Пасев, регионален шеф на Враненска област във връзка съвещанието на членовете на Регионалния съвет за развиване на досегашния Североизточен регион във Варна. Според обясненията на Пасев, в бъдеще и ръководителите на регионите, и членовете на самите препоръки ще бъдат избирани, както и представителите на локалната власт:

"Целта е присъединяване в европрограми, защото условието е да има всеки регион 800 000 души и точно този район ще може да играе по европрограми независимо, т.е. в случай че се създадат компилации от няколко области, те ще вземат участие независимо в европейските стратегии. Тенденцията до 2020 година е да имаме второ изборно равнище на локално ръководство, с изключение на кметовете, да бъдат и ръководителите на тези райони избираемо. Това значи цялостна децентрализация и бюджетиране на тези райони.

Варна ще бъде център на Черноморския регион, в който ще влизат още Търговище, Шумен, Бургас, Стара Загора и Ямбол., заяви БНР.

Така структурите са ясни, хората за надзор се броят на пръсти, няма прахосване на пари и приключване на средства към неблагонадеждни членове на партията на Борисов. Народът дали мисли същото за идващите избори?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР