Нова схема на телефонна измама. Този път, освен полицията, е

...
Нова схема на телефонна измама. Този път, освен полицията, е
Коментари Харесай

Тревога: С нова измама обират възрастните ни близки ВИДЕО

Нова скица на телефонна машинация. Този път, с изключение на полицията, е замесен и банкер. Фиктивният чиновник е предизвестил клиента, че парите му са в заплаха. По тази скица възрастен мъж е изгорен с 15 000 лв., осведоми Нова тв.

„ Мръснико, 40 000 евро желаеме от тебе!”. Тези думи в телефонната слушалка Огнян чува от чужд мъжки глас, преди да даде 15 000 лв. на ало-измамници. Заради напрежението и срама от измамата възрастният мъж приказва мъчно за случилото се.

Предпочита и лицето му да е прикрито.
Огнян в началото е подведен от вежлив глас на банков чиновник. Той му споделя, че желаят да му откраднат спестяванията от банката по електронен път. По-късно в сюжета е въвлечена и полицията по познатата скица.

„ Някаква огромна интервенция се разигравала на органите в града, в това число била координирана с прокурора на Варна”, споделя Огнян.
За да изтегли към 7500 евро, възрастният мъж посещава няколко банкови клона.

„ Престъпниците, може да се каже, ми споделиха да съм настойчив да изтегля тази сума”, споделя пострадалият.

Позвъняванията от сякаш разнообразни представители на институциите не остават мъжа да си поеме мирис. Така е до предаването на парите.
„ Минете около блока, казвайте къде се движите, всяка крачка ни съобщавайте”, подрежда гласът в слушалката. „ Парите оставих ги веднъж на едно място до храсти”, споделя Огнян.

Дъщерите на пенсионера схващат по-късно за случилото се. Става ясно, че телефонните измамници заплашвали околните на мъжа.
Мъжът тегли остатъка в сметката си.

„ Няма по какъв начин да бъдат застрашени пари в банка и второ, тъй като няма процедура чиновници да се обаждат и да разясняват опасности за клиенти по телефона”, изясни финансовият специалист Тихомир Тошев.

По измамата с Огнян е подаден сигнал в полицията. Разследващи обаче споделят, че това са единични случаи. Причината - три от най-големите незаконни групи за ало измами са разрушени.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР