Нова схема на италианското правителство за подпомагане на хора с

...
Нова схема на италианското правителство за подпомагане на хора с
Коментари Харесай

Критики заляха Мелони заради схема за помощи за храна за семейства с деца

Нова скица на италианското държавно управление за подкрепяне на хора с все по-високи разноски за храна стана обект на офанзиви от благотворителни организации, социолози и политици от опозицията, съобщи " Ройтерс ". Според тях тя лимитира типа семейства, имащи право да се възползват от нея и питателните артикули, които могат да бъдат закупени.

От през днешния ден, 18 юли, държавното управление на Джорджа Мелони стартира да раздава дебитни карти на 1.3 милиона фамилии с годишен приход до 15 хиляди евро, които посредством тях могат да получат еднократна дотация от 382.50 евро за разноски за храна.

" Правителството е тук и е готово да даде своя дял, с цел да помогне на италианците по най-хубавия вероятен метод ", сподели Мелони при представянето на схемата на обща стойност 500 хиляди евро, целяща да компенсира високата инфлация.
Тази дебитна карта обаче е предопределена за семейства с най-малко трима членове, за предпочитане с деца, като задачата е да се даде преимущество на обичайните фамилии.

Правителството вкара дотацията, откакто внезапно ограничи по-мащабната скица за ограничение на бедността, известна като " цивилен приход ", която бе в действие от 2019 година Според Мелони тя е разрешавала на хората да " мързелуват и да не си търсят работа ".

" Джорджа Мелони отстрани с едната си ръка единствения инструмент за обществена отбрана - гражданския приход, а по-късно предложи " бакшиш " с другата ", сподели Ели Шлайн, водач на лявоцентристката Демократическа партия.

Според нея тази политика ще има " нулево влияние ", защото надбавката ще се показва в към едно евро дневно.

Италианската конфедерация на бизнесмените " Конфкомерчо " (Confcommercio) разгласи, че схемата може да насърчи потребителските разноски, само че съгласно Марко Импаляцо, началник на католическата благотворителна организация " Свети Егидий " фокусът върху по-големите семейства ще е в ущърб на милиони възрастни хора.

 Италия разгласи ограничения за стимулиране на заетостта на фона на рецензии от синдикатите Италия разгласи ограничения за стимулиране на заетостта на фона на рецензии от синдикатите

" Бихме желали тази карта да вземе поради и самотните възрастни хора, защото те постоянно са освен самотни, само че и небогати ", сподели той на конференция в Рим.

Според Филипо Барбера, професор по социология в Торинския университет картата с наименованието " Посветена на Вас ", е удостоверение за все по-селективния метод и намаляването на ресурсите за бедните.

" Вече не е задоволително да си в потребност, само че би трябвало и да принадлежиш към избрана каста от хора, за които се счита, че имат потребност от помощ ", означи той.

Вместо да дава пари за харчене на хората, както те желаят, картата може единствено да бъде употребена единствено за покупката на характерен лист от храни, в това число месо, риба, паста, зехтин, кафе, мед и бисквити, само че не и сладко или замразени артикули.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР