Нова схема: Измамници се представят за служители на енергото и

...
Нова схема: Измамници се представят за служители на енергото и
Коментари Харесай

Нова схема: Измамници се представят за служители на енергото и искат пари

Нова скица: Измамници се показват за чиновници на енергото и желаят пари.

Ало измамници от Варна се показват за чиновници на енергото и желаят пари от клиентите. Мъж от Варна, на който са се обадили, се свърза с Българска национална телевизия и описа по какъв начин е бил изнудван.

Тодор Костов получава позвъняване по телефона от незнаен номер и е сюрпризиран от чутото.

„ Каза: „ Инкасатори са открили, че вашият електромер е отворен и разпломбиран, знаете ли нещо по въпроса? “ Казах, че не знам! „ Вие крадете ток от енергото или от различен комшия. Сигурен ли сте, че не ограбвате някого? “

Самият Тодор Костов работи във варненското енергодружество и незабавно се усъмнил, че се пробват да го излъгват, разяснява Българска национална телевизия.

Мъжът запазил хладнокръвие и на собствен ред почнал да задава въпроси.

„ Пратете техници да видят и надлежно да си създадат инспекция.
Раговорът продължи с това, че могат да пратим, само че ще коства пари.
Трябвало да си платя, с цел да може да се оправи нередността, която е открита. Когато започнах да задавам въпроси, сподели че ще коства пари, само че не се стигна до сума, защото очевидно задавам прекомерно доста въпроси и няма да се подлъжа “, сподели Тодор Костов.

От варненското енергодружество приканиха жителите, които получат такова позвъняване, да се свържат с полицията или с дежурните в енергото.

„ Ние приказваме с наши клиенти и споделяме с тях единствено и само когато има категорично подаден сигнал за услуга, която те желаят. В този случай се обаждаме от номер, който не е прикрит. Нашият чиновник се показва и споделя по отношение на кой сигнал и кое позвъняване търси нашия клиент. Нямаме процедура да звъним и ние самодейно да предлагаме услуги на клиентите. Имали сме подобен случай преди две години в област Велико Търново, имахме сигнали. Алармирахме клиентите, само че за съжалеине, измамниците нямат почивен ден “, уточни Петя Попова, шеф „ Комуникации “ в „ Енерго-Про “ – Варна.

Тодор Костов също поучава хората: „ Наистина в случай че има такива позвънявания, а то сигурно има и към други хора, да не се подлъгват “.

От енергодружеството още веднъж припомнят на своите клиенти, че би трябвало да бъдат бдителни и да не се доверяват на сходни позвънявания , осведоми още Българска национална телевизия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР