Нова схема е завъртял из София Димитър Дамянов, който до

...
Нова схема е завъртял из София Димитър Дамянов, който до
Коментари Харесай

Ето го новия топ измамник на София! Митко Барманчето завлече близки и познати с 1 милион лева! Още за схемите му ТУК

Нова скица е завъртял из София Димитър Дамянов, който до наскоро стоеше зад „ Моко Сълюшън ” – злощастната промоутърска компания, „ провела ” концерти-фантоми и продала за тях билети за милиони левове. След като тази хитрина беше разкрита и гръмна в медиите, предприемачът, прочут като Митко Барманчето, измисли нов фокус за наивници – професионален домоуправител. Регистрира компании, които оферират ръководство на етажната благосъстоятелност, написа " Уикенд ". Както е известно, и Остап Бендер е владеел „ четиристотин много почтени способи за замогване ”.

В новата спекулация Димитър Дамянов единствено дърпа конците зад сцената, а напред е изкаран някой си Делян Вълчев. На негово име се водят едноличните сдружения „ Вход сървисис ” и „ Министерски съвет Концерт ”, а в Търговския указател те са записани на адреса, на който от години е офисът на Митко Барманчето – столичната улица „ Парчевич ” 19. И тъй като никой не си прави труда да се рови из регистрите, 50 входа от цяла София стават клиенти на Делян Вълчев. Известно време нещата вървят без спънки,

до момента в който в един миг пирамидата рухва с гръм и тропот.

„ Първо ни спря асансьорът – споделя пред „ Уикенд ” една от пострадалите Велислава Милева, която живее в блок, обслужван от измамниците. – След това се появи записка - предупреждение, че професионалният домоуправител напуща. Той си потегли, само че се оказа, че е оставил неплатени сметките за асансьор и ток за не по-малко от три месеца. Видяхме се в знамение! ”  Потърпевшите незабавно дават тъжби в полицията, тъй като изчезват освен парите за ток и асансьор, а в много случаи и задачите каси на входовете. Най-жестоко излъгани обаче са клиенти, които губят и събраните пари за ремонт на покрива на блока – сериозна сума, както прецизират източниците ни. В тази постройка живеела стара дама, която неотдавна била ограбена от телефонни измамници. И тъй като Димитър Дамянов е огромен благородник, а и познавал госпожата, имал нахалството да я предложения на обяд, с цел да я утеши. За да е цялостна иронията, срещнали се в ресторант с името  „ Добро ”. На обяда Митко Барманчето споделил какъв брой доста съчувства на дамата, че е станала жертва на измамници, разказала самата тя през сълзи на своите съседи, когато станало ясно, че след професионалния домоуправител са се изпарили и парите за покрива.   Запознати разказват Дамянов като

роден гений за далавери.

Навремето се подвизавал като барман из заведенията на Петко Димитров, като съгласно осведомени по това време бил любим на възрастни, само че заможни дами, напомня " Уикенд ". От тези времена му останал професионалният прякор Митко Барманчето. След време се завъртял около Димитър Ковачев-Фънки, станал му водач. Казват, че по този начин се отъркал в музикалния бизнес и се светнал, че може да вади пари като промоутър. Фънки го изгонил с гръм и тропот по-късно и дал успешно определение за него: „ Този е ужасно лайно! Ама от най-смрадливите! ” В столичното Шесто районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в този момент разнищват измамата с професионалния домоуправител, само че пострадали се оплакват, че работата е стигнала до под кривата круша, а Димитър Дамянов продължава да върти на пръста си половин София и неуморно желае пари „ назаем ”.  „ Той има забележителната заложба да трансформира работните си контакти в персонални – изясняват осведомени с маниера му. – С доста нещастна физиономия идва и моли за пари назаем - имал краткотрайно усложнение, щял да върне до стотинка всичко единствено след две седмици, в банката нещо му бавели превода, само че това било моментно положение и така нататък ”. Препатили от номерата на Барманчето открили, че с тъжните си разкази за огромни персонални драми той сполучливо измъква суми от 20 000 лв. до 300 000 евро. „ 20 хиляди лв. е началната цифра, от която почва ” – споделят източниците на " Уикенд ", съгласно които Дамянов е отмъкнал „ назаем ” над 1 млн. лв..

Напоследък излизал с номера, че парите му трябват за лекуване, тъй като съществено закъсал със здравето. „ Като чухме и тази неистина към този момент нямаме никакво подозрение, че този човек е загрубял аферист. Та той не се опасява да спекулира даже със здравето си ” – допълват кредитори на тариката. По техни наблюдения Дамянов спекулира и с името на Христо Стоичков. След като провел бенефиса на огромната звезда, Митко Барманчето почнал да се хвали какъв брой са си близки с футболната легенда. Дори пуснал слух, че живее в апартамент в „ Бояна ”, който бил благосъстоятелност на Стоичков. Само до преди два месеца обаче Дамянов обитавал комплекс „ Макси ” против месечен наем от 3900 лв.. „ От двата си брака той има 4 деца, а преди време не спираше да кръстосва – Малдиви, Сейшели, Доминикана... ” – допълват картинката източниците ни. Те споделят още, че неотдавна столичен наркодилър оповестил на висок глас:

„ О, Митко Барманчето ли – ами той пука крепко! ”

Подобни удоволствия както е известно, са много солени като вложения и това ненапълно изяснява за какво Дамянов не може да върне заемите си. Казват, че седмично за „ пукане ” на кокаин отивали над 2500 лв.. Ограбените от Барманчето се пробват по разнообразни способи да си приберат парите. Оказва се, че най-малко към този момент „ спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се ”. Някои от тях даже съумели да си вземат кинтите, само че както сами споделят -  благодарение на „ доста страшни хора ”. Повечето от кредиторите обаче избират да вървят по законния път – с тъжби до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, посредством съд и юристи. Те обаче признават, че се блъскат в бетонна стена без излаз. Някои към този момент са се принудили да теглят заеми, поради шмекериите на техния „ другар ”. Самият Димитър Дамянов пък се е скрил в миша дупка и тъй като на негово име не се водят нито банкови сметки, нито парцели, няма и какво да му се вземе. Впрочем, пострадалите проучили, че преди време имал сметка, само че тя от дълго време е запорирана от „ Мото Пфое ” поради неплатен лизинг. Въпреки жалбите на ограбените, не е ясно дали от Министерство на вътрешните работи са си създали труда да вземат задграничния паспорт на „ предприемача ”.  При тази инерция на полицията нищо чудно в един миг да се окаже, че Барманчето е изхвърчало от страната. Дамянов, не престават източниците ни, е ощетил със 100 000 лв., взети сякаш за реклама от мощни компании като „ Еврофутбол ” и „ Еф бет ”, само че дължи пари и на някогашните си чиновници. Например, подставеното му лице Делян Вълчев, до момента в който бил професионален домоуправител, се  отчитал до стотинка на Дамянов, който пък заречен, че ще внася осигуровките му. Накрая се оказало, че не е превел и стотинка за служителя си. Затова пък в този момент Вълчев е виновен за аферите на Барманчето, който обаче не участва на никое място във компаниите, т.е. няма отношение и към опразнените им каси и неплатени сметки. Всичко останало за сметката на Делян Вълчев, който в този момент

ще се съди с някогашния си шеф.

Дали ще го осъди обаче, е различен въпрос.  Не са платени заплатите и осигуровките и на още 15 някогашни чиновници на промоутъра „ Моко Сълюшън ”. Дамянов се разплатил единствено с двама от тях, тъй като възнагражденията им били не повече от 600 лв.. На останалите дължи суми от 2000 до 7000 лв., освен това единствено за заплати. За екстри като осигуровки и неплатени отпуски никой не смее да мечтае. След като се разчува, че Митко Барманчето взема пари, само че не връща, на напред във времето излизат брачната половинка му Мартина Козлова и сърдечната му другарка Гергана Иванова. „ Те потеглиха да събират пари от близки и познати, с цел да оказват помощ на „ горкия Митко ”, че доста го бил закъсал – описват ощетени. – Намират се наивници, които не престават да им дават заеми на юнашко доверие ”. Според източниците ни Мартина Козлова дружно с кумата си Йоана Йончева и Гергана Иванова до последно прибирали и билети за провалените концерти, тъй като другите чиновници от екипа напуснали Дамянов.      Ограбени от Митко Барманчето в този момент могат да се видят във фризьорския салон „ Lе Coiffeur by Martina Kozlova ” на брачната половинка на Дамянов. Той се намира на ул. „ Златни врата ” 4 в кв. „ Стрелбище ”. Съпругът на коафьорката, откакто не се разплатил с юристите си, споделят осведомени, към този момент няма и собствен правист, по тази причина ощетените си желаят парите или от жена му Мартина, или от тъща му Елена Козлова.

Впрочем, компанията на тъщата „ Кендъл бокс ” също била записана на адреса на „ Моко Сълюшън ” на ул. „ Парчевич ” 19. Близките на Дамянов обаче единствено повдигали плещи и обяснявали, че нямат нито пари, нито парцели, които да продадат, с цел да му оправят борчовете. За похлупак се оказва, че и наемът за офиса на ул. „ Парчевич ” не е заплатен за три месеца обратно.  Да напомним единствено, че Димитър Дамянов е в основата и на провалените концерти на Хосе Карерас и Григорий Лепс, а също и на футболния мач в чест на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Освен това от „ Музикаутор ” бяха подали сигнал в ДАНС против неговата промоутърска компания „ Моко Сълюшън ”, която крие доходи за милиони левове и не заплаща авторски права. В сигнала се разказва, че „ под разнообразни имена работят над 8 компании, които от 2014 година до края на 2017 година са генерирали хипотетични доходи от продажба на билети над 4,5 млн. лв. ”.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР