Нова серия петокласници-доброволци, включени в програмата на МВР Детско полицейско

...
Нова серия петокласници-доброволци, включени в програмата на МВР Детско полицейско
Коментари Харесай

Петокласници гостуваха в Апелативен съд – Варна, получиха грамоти

Нова серия петокласници-доброволци, включени в програмата на Министерство на вътрешните работи " Детско полицейско ръководство “ гостуваха през днешния ден в Апелативен съд – Варна по особено плануванаъа за тях тематика " Съд и прокуратура “. Учениците от ОУ “Г.С.Раковски “ във Варна се срещнаха и разговаряха със арбитър Росица Тончева от Наказателно поделение на Варненския апелативен съд.

Какво работи съдията и за какво законите би трябвало да се съблюдават? Какви са наказванията за малолетни и малолетни правонарушители? Възможно ли е в случай че нарушим закона до момента в който сме дребни, това събитие да повлияе на нашето бъдеще? Какво е присъединяване на прокурорите и на юристите в един правосъден развой? Наказва ли законът лъжата, изключително в случай че е изречена в правосъдна зала? Защо не би трябвало да отвръщаме на експанзията с експанзия?

Това са въпросите, за които петокласниците разговаряха със арбитър Росица Тончева, която за следващ път се радваше на любопитни, енергични и дейни събеседници. Всеки един от тях си потегли с грамота за присъединяване си в занятието и с заричане да опише на своите другари за наученото в съда.

Щастливите притежатели на грамоти не пропуснаха да се снимат за спомен със своя общителен хазаин – арбитър Росица Тончева, а най-смелите се взеха решение на седнат на стола на съдията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР