Нова сензорна стая и площадка за игра за деца с

...
Нова сензорна стая и площадка за игра за деца с
Коментари Харесай

Таня Ганева е новият директор на дом Марина

Нова сензорна стая и площадка за игра за деца с увреждания бяха открити през днешния ден в Дневния център „ Марина “ в Хасково.
Новата детска площадка в двора на общественото заведение е на стойност 56 999 лв., средствата са обезпечени от община Хасково. Подменена е остарялата настилка с нова, инсталирана е ударопоглъщаща настилка в зоните на оборудванията за игра. Има нови 11 игрушки за занимания навън, подобаващи за деца и младежи с увреждания. Монтирано е оборудване за люшкане на деца, които могат да се качат дружно с инвалидна количка, изясни шефът на фирмата-изпълнител. От общинско дружество „ Екопрогрес “ са създали ново озеленяване в зоната с безвредни растения.

В „ Марина “ беше открита и сензорна стая за модерна терапия. Общата стойност на придобивката е 12 000 лв.. Средствата са предоставени от Росица Ленкова, майката на Николета Корондилева, която загуби борбата с рака. Това са част от парите, останали по сметката, събирани за лекуването й от донори и благотворителни акции.

От през вчерашния ден Дом " Марина " има и нов шеф - Таня Ганев. Тя пребори четирима претенденти. Ганева съобщи, че новите придобивки ще бъдат извънредно потребни за децата, които ще могат да развиват своите двигателни и сетивни умения. Тези сензорни пособия ще оказват помощ да се възбудят рецепторите на децата с увреждания. Ганева вкара в стаята и първият й позвател - 12-годишният Данчо. Той сподели, че вътре доста му харесва и му е прелестно да е там.

Лентата за новите придобивки преряза кметът Добри Беливанов. Той благодари на строителите и сътрудниците си от общината, които за малко време са съумели да приключат с дейностите по създаване в общественото заведение, от които ще могат да се възползват към 60 ползватели. Градоначалникът изрече и признателност към майката на Ники – Росица, която е съпричастна и е предоставила средства за сензорната стая.

„ Нашият блян е от ден на ден да подобряваме изискванията, с цел да може възпитаниците на центъра да се усещат като вкъщи си “, сподели още Беливанов. Той добави, че желанията им за в бъдеще са да асфалтират двора, който уместно да се вписва към новата детска площадка. На изпроводяк градоначалникът подари на жителите в дома музикална уредба и играчки.

Сред гостите в дом „ Марина “ бяха представители от общината, новата шефка на отдел филантропични действия - Дянка Христозова, шефът на районната работа „ Социално подкрепяне “- Петя Ангелова, представители насоциални институции, измежду които Йозджан Мехмед, благодетелката Хаджи Снежана Гарабед, родители, другари. Отец Никола отслужи водосвет и поръси за здраве със светена вода ползвателите на услугите в дома и личния състав му.

За тържеството беше готова стратегия с музика и танци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР