NOVA се завръща с нова визуална идентичност и подобрена графична

...
NOVA се завръща с нова визуална идентичност и подобрена графична
Коментари Харесай

NOVA се завръща с модерна графична опаковка

NOVA се завръща с нова образна еднаквост и усъвършенствана графична опаковка, която е съобразена с позицията на медията като водач на телевизионния пазар и с най-новите трендове за навигация на телевизионно наличие.

Според национално представително изследване на GfK, извършено в интервала 9-28 юни 2017 година, измежду респонденти на възраст 18-49 години, NOVA е най-често гледаният ефирен канал, централната емисия вести на медията получава най-високата междинна оценка от новинарските излъчвания на трите национални малките екрани, а по-голямата част от интервюираните са на мнение, че NOVA е водеща в българските сериали, риалити форматите и шоу стратегиите.

Концепцията по основаването на новата образна еднаквост е иновация за българския ефирен пазар. Стратегията е създадена от маркетинг отдела на "Нова Броудкастинг Груп ", а реализацията е дело на криейтив екипа на малкия екран с креативен шеф Гути Гагамова и на режисьора Жоро Манов от Clamer Production Studio. В плана присъединяване взимат множеството от най-известните звезди и водещи от ефира на NOVA.

„ Щастлива съм, че план с сходен мащаб се осъществя напълно от български екип. За основаването на новата еднаквост на NOVA се употребява особено издигнато студио с действителен 3D фон, през коeто минават всички известни лица на канала. Толкова огромна продукция за телевизионна опаковка не е правена до момента в България. Целта на усъвършенстваната графика на канала е обвързвана на първо място с обезпечаване на удобството на аудиторията и отразява актуалната същина и лидерска позиция на NOVA “, разяснява Вики Политова, основен действен шеф на "Нова Броудкастинг Груп ".

Автори на музиката и аранжиментите, употребявани за основаването на новата еднаквост, са Георги Георгиев, прочут с работата си в група „ Остава “, и Мартин Стоянов от самостоятелния музикален лейбъл Homeovox Music. Оператор на плана е Крум Родригез, станал известен с присъединяване си в основаването на едни от най-хубавите български филми от последните няколко години, в това число „ Виктория “, „ Подслон “, и „ Прогноза “.

„ Новата образна еднаквост и графичен пакет на NOVA оферират по едно и също време моден и съвременен образ на канала, комбиниран с олекотени навигационни графики.

Слоганът "Заедно сме №1 " е в основата на тактиката и креативната идея на плана, само че в новата еднаквост посланието е съсредоточено в една дума съдържаща посланието "за 1 ". Звездите на NOVA и феновете на малкия екран са обединени под ново мото - "Заедно ", споделя Петя Терзиева, шеф Маркетинг и Комуникации на "Нова Броудкастинг Груп ".

NOVA лиши водачеството на bTV през есента на 2014 година и през 2015 година, и досега продължава да е най-гледаният ефирен канал измежду дейното градско население в страната. С триумфа си през пролетния сезон на 2017 година NOVA още веднъж затвърди водещата си позиция и за следващ път остави зад тила си втората по гледаемост медия bTV.

За първото полугодие на 2017 година NOVA реализира 23% по-голям аудиторен дял по отношение на втория в класацията ефирен канал измежду дейното население на възраст 18-49, по данните на Нилсен Адмосфер България. Медията е още по-предпочитана измежду феновете от градското население 18-49, където разликата е повече от 34%*.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР