Нова съвременна медицинска апаратура, пристигна днес в Онкологичния център в

...
Нова съвременна медицинска апаратура, пристигна днес в Онкологичния център в
Коментари Харесай

Онкологичния център в Бургас разполага с нова апаратура за откриване на тумори

Нова модерна здравна инсталация , дойде през днешния ден в Онкологичния център в Бурга с. Става въпрос за три апарата, които ще обезпечават диагностика, лекуване и следващо наблюдаване за онкологични болести . Апаратурата ще бъде инсталирана от инженери от Германия. Това оповестиха от пресслужбата на Община Бургас.

Началникът на лабораторията " Клинична дозиметрия " в Онкологичния център доктор Николай Муткуров изясни, че новите апарати са за хибридна образна диагностика и ще могат по едно и също време в цялото човешко тяло да дефинират къде има туморен развой, какъв брой е увеличен и по какъв начин да се излекува.

Апаратът позитронен емисионен томограф може да дефинира в човешкото тяло къде има туморни образования или метастази, най-много в меките тъкани. Освен това, има директно отношение към диагностиката и лекуването на болесттите, сподели доктор Муткуров.

Другият уред благодарение на радиоактивни източници ще дефинира разсейките или туморите в костите. С него може да се диагностицират разнообразни тумори. Апаратът е от най-ново потомство и разполага с два детектора за локализиране на всички типове ракови болести. Третият уред ще бъде инсталиран в операционна зала. С него ще се лекува карцинома на шийката на матката при дамите и на простатната жлеза при мъжете.

И двете болести са доста злокачествени, а лекуването ще бъде в имплантиране по действен метод на радиоактивен източник или в самия карцином или директно до него, който ще унищожи туморния развой, сподели доктор Муткуров.

Преди да бъде пусната в употреба, в границите на месец, с апаратурата ще се правят тествания с Агенцията по нуклеарно контролиране.

В понеделник в Онкологичния център в Бургас ще дойде и нов 5 D скенер , който също ще бъде инсталиран и тестван, преди въвеждането му в употреба.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР